Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Καταγγελία για επίθεση ένοπλου δημότη εναντίον συναδέλφου στο Λιβαδερό

Το πρωί της Πέμπτης 4 Αυγούστου 2016, ένοπλος δημότης οπλισμένος με δίκαννο πυροβόλο όπλο, εισέβαλλε στο δημοτικό κατάστημα Λιβαδερού του δήμου Σερβίων – Βελβεντού.
Απείλησε, έβρισε και χτύπησε τον συνάδελφο, ο οποίος ευτυχώς κράτησε την ψυχραιμία του και κατάφερε να τον αφοπλίσει. Φυσικά κατατέθηκε η ανάλογη καταγγελία στο Α.Τ. Σερβίων.

Το περιστατικό δεν αφορά έναν «ευέξαπτο» πολίτη που «παραφρόνησε» από την «άδικη ταλαιπωρία» που τον υποβάλλει το δημόσιο, χαρακτηρισμοί που κατά κόρον χρησιμοποιούνται από τα λαϊκιστικά μμε. Αφορά έναν πολίτη που έχοντας προσωπικές διαφορές με άλλον πολίτη καταφέρθηκε εναντίον του εργαζόμενου θεωρώντας πως προσωποποιεί την πηγή του κακού.
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια υπήρχε μια έντονη και κατευθυνόμενη επίθεση στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα και των δήμων, οι οποίοι ενοχοποιήθηκαν συνολικά σαν «κηφήνες», «διεφθαρμένοι», «βολεμένοι», όπως πολύ συχνά χαρακτηριστήκαμε ακόμα και από βήματος της βουλής. Οι συνεχιζόμενες βίαιες επιθέσεις εναντίον εργαζομένων είναι απόρροια από την μια της εντεινόμενης κοινωνικής πίεσης αλλά από την άλλη αποτελούν προϊόν και αυτού ακριβώς του καλλιεργούμενου κοινωνικού κανιβαλισμού.
Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε την ανήθικη, εγκληματική, ντροπιαστική και για τον θύτη επίθεση εναντίον του συναδέλφου. Είναι αυτονόητο ότι θα του συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι επιτέλους πρέπει να σταματήσει και η αναπαραγωγή στερεοτύπων που στοχοποιούν ομάδες εργαζομένων και διαιωνίζουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό.
Η αξιοπρέπεια μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Δ.Σ. του Σ.Υπ.Ο.Τ.Α. Ν. Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου