Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου

Τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο τιμά η Κοζάνη και η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό της πόλης.Πλήθος πιστών παραβρέθηκε στον Ιερό Ναό το απόγευμα της Δευτέρας όπου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στον οποίο χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από άλλους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς επίσης και ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος. Μετά τον Εσπερινό τελέσθηκε σύντομη Ι. Αγρυπνία μετά των χαιρετισμών του εορταζόμενου Αγίου.

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στις 7.00 π.μ., θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ο οποίος θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό θείο Λόγο. Στη συνέχεια (10.30 π.μ.) θα πραγματοποιηθεί η πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου.

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό «4Ε» και από το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
 
prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου