Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ: Έρχονται χιόνια και καταιγίδες

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει από το βράδυ ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους ισχυρές, κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά - ημιορεινά και από τη Δευτέρα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ:

α. ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά περιόδους :

1. από τη νύχτα σήμερα Κυριακή (15/1/17) έως αύριο Δευτέρα σε όλη τη χώρα και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στα  παραθαλάσσια της Ηπείρου, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

2. από την Τρίτη έως την Πέμπτη κατά τόπους στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

β. χιονοπτώσεις θα σημειωθούν :

1. από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (15/01/17) στα ορεινά - ημιορεινά της Πελοποννήσου (κυρίως της ανατολικής και βόρειας), της  κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και από τη νύχτα και σε περιοχές της Θεσσαλίας με υψόμετρο πάνω από 300 μετρά.

2. από τη Δευτέρα (16/1/17) χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν κατά περιόδους σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας. Την Πέμπτη (19/1/17) σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και θα εξασθενήσουν.

γ. η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια από αύριο Δευτέρα (16/1/17). Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου