Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν ΔΕΝ κάνουμε σeξ…

Το σεξ μας προσφέρει τη δυνατότητα να συνδεθούμε συναισθηματικά με κάποιον άλλο και να μειώσουμε το άγχος μας.
Και αν αυτά δεν είναι αρκετά για να σας κάνουν να... πέσετε το κρεβάτι αμέσως, η σεξουαλική επαφή μπορεί, επίσης, να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση, να σας ανακουφίσει από τους πονοκεφάλους  και να μειώσει αισθητά τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Από την άλλη πλευρά, όμως, τι συμβαίνει στο σώμα μας, όταν δεν κάνουμε τακτικά σεξ;

Αν και κάποιοι άνθρωποι ευημερούν και είναι παραγωγικοί για μεγάλο μέρος της ζωής τους χωρίς να έχουν τακτική σεξουαλική επαφή, οι περισσότεροι είναι πιο επιρρεπείς σε ασθένειες που σχετίζονται με το άγχος και το στρες, λόγω της φυσιολογικής ανάγκης τους για σεξουαλική επαφή.

Σίγουρα, δεν είναι απαραίτητο να πάρετε κιλά ή να δείτε την αρτηριακή σας πίεση να ανεβαίνει μόνο και μόνο επειδή δεν κάνετε τακτικά σεξ, αλλά ουσιαστικά “στερείτε” από το σώμα σας τα οφέλη που δεν παίρνει από αυτό.

Όταν κάνετε τακτικά σεξ (και αυτό περιλαμβάνει το “καταπληκτικό”, το “απλά καλό”, ακόμα και το “έτσι κι έτσι” σεξ) διατηρείτε την λίμπιντό σας υψηλά και αυτό έχει ευεργετικές επιδράσεις τόσο στο σώμα, όσο και στην ψυχολογία σας.

Γίνονται όλο και περισσότερες έρευνες για να αποκαλύψουν όλους τους τρόπους με τους οποίους μια υγιής σεξουαλική ζωή αποτελεί σημαντικό κομμάτι μιας υγιούς ζωής – ακόμα και κατά πόσο το σεξ μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερο.Ας δούμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα (και αποδεδειγμένα) στοιχεία.

καταπολεμά κρύωμα και γρίπη
Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου Wilkes, οι άνθρωποι που κάνουν σεξ δύο φορές την εβδομάδα έχουν σημαντικά μεγαλύτερες ποσότητες του αντισώματος ανοσοσφαιρίνη Α, σε σχέση με όσους κάνουν σεξ λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα. Η ανοσοσφαιρίνη Α είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού απέναντι στα κρυώματα και τη γρίπη.

καίει θερμίδες
Μας αυξάνει τη ροή του αίματος και τους παλμούς της καρδιάς. Με πολύ απλά λόγια, το σεξ είναι και αυτό μια μορφή άσκησης, και σίγουρα πολύ πιο διασκεδαστικό από το να τρέχουμε. Σίγουρα, οι θερμίδες που καίει δεν συγκρίνονται με αυτές που καίμε κάνοντας άλλες μορφές αερόβιας άσκησης (ο μέσος τριαντάχρονος άνδρας θα κάψει περίπου 21 θερμίδες πάνω στο σεξ), αλλά σίγουρα είναι καλύτερο από το να καθόμαστε στον καναπέ, βλέποντας τηλεόραση.

ελαττώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας
Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως όταν είμαστε σεξουαλικά ενεργοί, ο κίνδυνος να υποφέρουμε από ανακοπή καρδιάς, εγκεφαλικό επεισόδιο και άλλες παθήσεις της καρδιάς ελαττώνεται. Σε μια έρευνα μεγάλης κλίμακας του 2010, του Ινστιτούτου Ερευνών της New England, τα αποτελέσματα έδειξαν πως το τακτικό σεξ όντως μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

ρυθμίζει τα επίπεδα των ορμονών
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες, καθώς όταν οι ορμόνες βρίσκονται σε φυσιολογικά επίπεδα, ο κύκλος είναι πιο τακτικός, και τα αρνητικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης γίνονται πιο ήπια.

γιατρεύει τον πονοκέφαλο, αλλά και τον σωματικό πόνο
Παρά την… κλασική δικαιολογία, το σεξ στην πραγματικότητα μπορεί να γιατρέψει έναν πονοκέφαλο, καθώς η ορμόνη ωκυτοκίνη εκκρίνεται στο σώμα, δρώντας σαν φυσικό παυσίπονο. Σε μία έρευνα, οι συμμετέχοντες εισέπνευσαν ωκυτοκίνη σε μορφή ατμού και έπειτα υπέστησαν τσίμπημα από βελόνα. Όσοι εισέπνευσαν τον ατμό ένιωσαν τον μισό πόνο.

ελαττώνει το στρες και την αρτηριακή πίεση
Άλλο ένα όφελος της ωκυτοκίνης που εκκρίνεται πάνω στον οργασμό: ηρεμεί τα νεύρα. Μέσα από μελέτες σε πειραματόζωα, φάνηκε πως η ωκυτοκίνη αντιστρέφει την δράση της κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους. Επιπλέον, το σεξ βοηθάει και στον ύπνο – αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι μπορούν να πέσουν για ύπνο αμέσως μετά το σεξ.

μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη
Μια έρευνα του 2003 έδειξε ότι όσο πιο συχνά εκσπερματώνουν οι άντρες ανάμεσα στις ηλικίες των 20 και των 50, τόσο μικρότερες πιθανότητες έχουν να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη. Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώθηκαν από ακόμα μία έρευνα, έναν χρόνο αργότερα, που έδειξε ότι οι άντρες που εκσπερμάτωναν τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα – είτε μέσω του σεξ, είτε μέσω αυνανισμού – ήταν λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη. Αλλά, και για τις γυναίκες…

μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού
Οι γυναίκες που κάνουν συχνά σεξ έχουν μικρότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού. Απαιτείται περισσότερη έρευνα, αλλά οι ειδικοί δηλώνουν πως είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον πώς το σεξ μπορεί να χρησιμεύσει σαν προστασία από ασθένειες.

αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει τη διάθεση
Πέρα από τα σωματικά οφέλη, το σεξ κάνει καλό και στην ψυχολογία. Η ανεβασμένη μας διάθεση μετά το σεξ διαρκεί περισσότερο από ό,τι νομίζαμε. Επιπλέον, φαίνεται πως μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή προωθεί την πιο κοντινή και ειλικρινή επικοινωνία στους ανθρώπους. Με πιο απλά λόγια; Το σεξ μας βοηθά να εκφραζόμαστε καλύτερα.

ενισχύει την όσφρηση
Οι επιστήμονες ήξεραν εδώ και καιρό πως η ορμόνη προλακτίνη εκκρίνεται και στο ανδρικό και στο γυναικείο σώμα μετά τον οργασμό. Έπειτα, ανακαλύφθηκε ότι η προλακτίνη κάνει τα βλαστοκύτταρα του εγκεφάλου να αναπτύξουν νέους νευρώνες στον οσφρητικό βολβό – το κέντρο, δηλαδή, της όσφρησης.

ενισχύει τον έλεγχό μας στην κύστη μας
Οι κινήσεις που κάνουμε πάνω στο σεξ γυμνάζουν τους ηβοκοκκυγικούς μύες. Αυτοί είναι οι ίδιοι μύες που ελέγχουν την ροή των ούρων. Οπότε, το σεξ μπορεί να μας βοηθήσει να προλάβουμε την ακράτεια στο μέλλον.
brides.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου