Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Συνελήφθη επιχειρηματίας με αμύθητο θησαυρό, μέχρι και πίνακα του El-Greco

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται 81χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος στο σπίτι του στη Μάνδρα Αττικής βρέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων, αρκετά αρχαία αντικείμενα, καθώς και ένας πίνακας ζωγραφικής του Κρητικού ζωγράφου, γλύπτη και αρχιτέκτονα της Ισπανικής Αναγέννησης, Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 81χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής, 10 Φεβρουαρίου 2017 στο Μαρούσι και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και περί όπλων.

Στο σπίτι του 81χρονου στη Μάνδρα Αττικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 23 εικόνες βυζαντινής περιόδου, ένας επιτάφιος, πέντε άμφια, 108 αρχαία νομίσματα, μία πήλινη κεφαλή, το χρηματικό ποσό των 21.000 ευρώ.

Επίσης βρέθηκε ένας πίνακας μεγάλης αξίας, καθώς επίσης ένα πολυβόλο στηριζόμενο σε τρίποδο, που χρονολογείται προ του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο σπίτι του συλληφθέντα η αστυνομία βρήκε επίσης: δύο βλήματα όλμων, ανενεργά Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, επτά πιστόλια και πέντε γεμιστήρες, τρία περίστροφα, μία επαναληπτική καραμπίνα, με τροποποιημένο γεμιστήρα, ένα τυφέκιο με διόπτρα και σιγαστήρα, πλήθος φυσιγγιών, διαφόρων διαμετρημάτων, μία χειροβομβίδα αμυντικού τύπου ανενεργή, μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο, μαχαίρια και σουγιάδες, ξίφη, σπαθιά και ένα ξιφίδιο.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πίνακας που βρέθηκε στην κατοχή του 81χρονου είναι του ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, γνωστού και με το ισπανικό προσωνύμιο El Greco, της Ισπανικής Αναγέννησης.

Ακόμα δεν έχει πιστοποιηθεί εάν ο πίνακας είναι αυθεντικός ή πιστή αντιγραφή, κάτι το οποίο θα αποφασίσει η Εθνική Πινακοθήκη.

Οι αρχικές πληροφορίες, όσον αφορά τη δράση του 81χρονου, έκαναν λόγο για σχέσεις του συλληφθέντα με τη «συμμορία των Ρομά», ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς ήταν υποψήφιο θύμα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Παλαιότερα στο παρελθόν, ο 81χρονος είχε πουλήσει τρία όπλα σε έναν άνθρωπο που είχε σχέση με τη «συμμορία των Ρομά».


Δείτε στο site της αστυνομίας εικόνες από τα αντικείμενα που βρέθηκαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου