Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Ολοκληρώθηκε η 1η φάση των δεντροφυτεύσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος στο πλαίσιο του σχεδιασμού 2015-2020, που οργάνωσε το Γραφείο του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Κάτανα.
Τα αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μικρών αλσυλλίων, δίπλα στους οικισμούς των τοπικών κοινοτήτων, με τις νέες γενιές να συμβάλλουν σε μια πλούσια περιβαλλοντολογική κληρονομιά.


Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και στηρίζεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και τις τοπικές κοινότητες και συμμετέχουν οι μαθητές των Γυμνασίων της ΠΕ Κοζάνης.

Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 4 Μαΐου με τη δεντροφύτευση στην Αιανή και θα συνεχιστεί ξανά τον Οκτώβριο.

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη, είναι να συνδιαμορφωθεί κουλτούρα περιβαλλοντικής ευθύνης στους πολίτες, αλλά πολύ περισσότερο στη
νέα γενιά και ιδιαίτερα στα παιδιά.

«Προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον» τόνισε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηλίας Κάτανας, ενώ ευχαρίστησε δημοσίως όλους τους εμπλεκόμενους που βοήθησαν και συνεισφέρουν στις συγκεκριμένες περιβαλλοντικές δράσεις.





kozanilife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου