Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Τα παιδικά σας παιχνίδια που μπορεί να αξίζουν σήμερα μια περιουσία


Από τα βιβλία του Χάρι Πότερ μέχρι τις κάρτες Πόκεμον, ας δούμε μερικούς θησαυρούς από την παιδική μας ηλικία που μπορεί να κοστίζουν πλέον μια μικρή περιουσία online.


Οι καρτες Ποκεμον

Πολύ πριν το Pokémon Go, η συλλογή σπάνιων καρτών αποτελούσε αγαπημένη απασχόληση για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Σήμερα μια κάρτα Charizard Holo από την πρώτη έκδοση του 1999 μπορεί να πουληθεί πάνω από 5.000 δολ. μέσω διαδικτύου, σχεδόν 250 φορές την αρχική της τιμή. Εάν έχετε κάρτες από τις πρώτες εκδόσεις, θα μπορούσατε να τις πουλήσετε στο eBay από 4.600-8.700 δολ.

Τα Furby

Στα τέλη της δεκαετίας του 90, τα αξιολάτρευτα αυτά ρομποτικά παιχνίδια είχαν τεράστια ζήτηση. Σήμερα, η πρώτη συλλογή του 1998 είναι πλέον τόσο σπάνια που οποιοδήποτε μοντέλο μπορεί να πουλήθεί μέσω διαδικτύου από 130 μέχρι 700 δολάρια.

Τα LEGO

Τα σφραγισμένα κουτιά LEGO, όπως το Κάστρο του Βασιλιά, μπορεί να σας αποφέρουν μέχρι και 500 δολάρια μέσω διαδικτύου. Τα χρησιμοποιημένα κυμαίνονται από 125 μέχρι 190 δολ.


Τα Hot Wheels
Η σειρά Treasure Hunt των συγκεκριμένων αυτών παιχνιδιών είναι πολύ δημοφιλής στους συλλέκτες τέτοιου είδους. Εάν έχετε σπίτι σφραγισμένο πακέτο των 12 αυτοκινήτων από τη σειρά του 1995, θα μπορούσατε να το πουλήσετε από 130 μέχρι 1.450 δολ. ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και την ποιότητα.

Οι φιγουρες G I Joe

Οι συγκεκριμένες φιγούρες έχουν τόση ζήτηση που ακόμη και μεταχειρισμένες πωλούνται στα 300 δολ. Εάν έχετε κάποια από τα πρώτα σετ του G.I. Joe Mobile Command Center, μπορεί να πάρετε ακόμη και 3.000 δολ.

 Nintendo Game Boy

Εάν είστε από τους τυχερούς και έχετε στο σπίτι σας ένα αυθεντικό Nintendo Game Boy του 1992 το οποίο εκείνη την εποχή έκανε περίπου 90 δολ. και ειδικά εάν έχετε την έκδοση με το Tetris, θα μπορούσατε άνετα να το πουλήσετε για τουλάχιστον 1.135 δολ. στο eBay. Εάν είναι μεταχειρισμένο, θα πιάσετε μερικές εκατοντάδες δολάρια.


Καρτες Yu-Gi-Oh

Όπως οι κάρτες Pokémon, έτσι και οι Yu-Gi-Oh θεωρούνται συλλεκτικές. Το 2016, ένα κουτί Legend of Blue Eyes White Dragon από τα πρώτα που κυκλοφόρησαν πουλήθηκε 1.450 δολ. Άλλα σετ μπορούν εύκολα να 'πιάσουν' από 50 μέχρι 95 δολ.

Polly Pocket

Οι πανέμορφες αυτές μινιατούρες είχαν τεράστια επιτυχία στα παιδιά όταν κυκλοφόρησαν στην  αγορά από την Mattel. Το 1998 η τιμή τους ήταν γύρω στα 10 με 20 δολάρια. Σήμερα, ένα σφραγισμένο κουτί με την κοσμηματοθήκη ή το σπίτι των ονείρων μπορεί να πουλήθεί μέχρι και 500 δολάρια.


Super Mario Bros

Ένα από τα πιο επιτυχημένα βιντεοπαιχνίδια σε όλο τον κόσμο είναι το “Super Mario” το οποίο έχει βγει σε διάφορες εκδόσεις για τις μεγαλύτερες κονσόλες όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο, η πρώτη έκδοση Nintendo NES της δεκαετίας του '90, το “Super Mario Bros 3” έχει μεγάλη ζήτηση στο διαδίκτυο. Στο eBay, τα κλειστά πακέτα έχουν πουληθεί για 1.999, 99 δολ.

Τηλεκατευθυνομενα αυτοκινητα

Παρόλο που η παραγωγή ορισμένων μοντέλων τηλεκατευθυνόμενων συνεχίζεται σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν και κάποια που πωλούνται σε αρκετά υψηλές τιμές, ανάλογα με την σπανιότητα και την κατάσταση τους. Τον Μάρτιο του 2016, ένα αχρησιμοποίητο μοντέλο Kyosho 4Runner πουλήθηκε 700 δολ. στο ebay, ενώ ένα μη ολοκληρωμένο Tamiya RC Ferrari πουλήθηκε 140 δολ. τον Μάιο.


Οι φιγουρες των Power Rangers

Το μοντέλο του 1993 Titanus the Carrier Zord μπορεί να πουληθεί μέχρι και 270 δολ. ενώ κάποιες άλλες φιγούρες πωλούνται γύρω στα 200 δολ.


Τα παιχνιδια του Παιδικου Γευματος των Μακντοναλντς

Παρόλο που μεμονωμένα δεν πρόκειται να σας αποφέρουν και ποολλά, εάν έχετε κάποια πλήρη σειρά της δεκαετίας του '90, μπορεί να καταφέρετε να την πουλήσετε από 50 μέχρι 400 δολ. στο eBay.


Castlevania

Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια του '90 και οι παλαιότερες εκδόσεις όπως η έκδοση του 1994 SEGA Genesis ή οι εκδόσεις Nintendo NES κυμαίνονται από 750 μέχρι 950 δολ.

Συγκεκριμενη εκδοση του Χαρι Ποτερ στα αγγλικα

Εάν είστε από τους λίγους τυχερούς που έχετε ένα από τα 500 πρωτότυπα βιβλία “Harry Potter and the Philosopher’s Stone,” στα αγγλικά, του 1998, μάθετε ότι η συγκεκριμένη έκδοση πωλείται περίπου 56.000 δολ. σήμερα.

Το Super Soaker

Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα νεροπίστολα που έχουν πωληθεί ποτέ, το Super Soaker Monster XL πουλήθηκε 500 δολ. στο eBay το 2016, ενώ ένα άλλο μοντέλο, το Super Soaker CPS, μπορεί να πωληθεί μέχρι 300 δολ.

Τα χνουδωτα Beanie Babies

Αυτά τα αξιολάτρευτα λούτρινα παιχνίδια είχαν μεγάλη ζήτηση τη δεκαετία του '90. Σήμερα, εάν είναι σε καλή κατάσταση και με την ετικέτα τους άθιχτη, πωλούνται από 80 μέχρι 1.800 δολ., ανάλογα με το μοντέλο.



msn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου