Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Δυτική Μακεδονία: Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 16  Σεπτεμβρίου 2018 και στη Δυτική Μακεδονία, όπως και σε όλη την Επικράτεια.



Στην Κοζάνη, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί, μετά τη Θεία Λειτουργία,  θα ψαλεί Επιμνημόσυνη Δέηση, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.
Στις 11:30 θα παρατεθεί δεξίωση στα γραφεία του Συλλόγου Μικρασιατών της Π.Ε. Κοζάνης. Και στις 19:30 στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Δρ. Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού στο Α.Π.Θ. Θωμά Αλεξιάδη με θέμα: «Η Ελληνική Απόβαση στη Σμύρνη & η Ελληνική Διοίκηση Σμύρνης 1919-1922». Θα συμμετέχει η χορωδία του Μικρασιατικού Συλλόγου Π.Ε. Κοζάνης.

Στην πόλη της Καστοριάς αύριο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018,στις 18:30 θα γίνει στον Ι. Ν. Αγίου Νικάνορος η υποδοχή της Τίμιας Κάρας της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας και του Αγίου Νικάνορος από την Ι.Μ. Ζάβορδας Γρεβενών.

Την Κυριακή 16  Σεπτεμβρίου 2018 στις 10:30 το πρωί, μετά τη Θεία Λειτουργία, στον Ι. Ν. Αγίου Νικάνορος, θα ψαλλεί Μνημόσυνο για όλους τους Σφαγιασθέντες κατά τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και θα ακολουθήσει Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των λειψάνων των Αγίων, με τη συμμετοχή των ποντιακών σωματείων της περιοχής.

Στις 11:30΄ το πρωί θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση και στο Μνημείο  Πεσόντων Ηρώων, στην Πλατεία Μακεδονομάχων, όπου θα γίνει και κατάθεση στεφάνων. Θα ακολουθήσει ομιλία για τον εορτασμό της ημέρας από την κα. Κλειώ Μουτιάδου, πρόεδρο του συλλόγου Μκρασιατών Άργους Ορεστικού «Η Κυζικος» και μοιρολόι από τη χορωδία του συλλόγου.

Στα Γρεβενά την Κυριακή 16  Σεπτεμβρίου 2018 στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί   επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό Ναό Γρεβενών και στις 11.15΄   στο  Μνημείο     του  Εθνομάρτυρα  Αιμιλιανού  στην  κεντρική  πλατεία  θα  ψαλεί   τρισάγιο  και  θα   ακολουθήσει  κατάθεση   στεφάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου