Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αντιδράσεις για κλείσιμο ΔΟΥ και ειρηνοδικείου

ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΪΟΥ

Νέες αντιδράσεις προκαλεί στο δήμο Βοΐου το επικείμενο κλείσιμο μιας σειράς υπηρεσιών, καθώς η δημοτική αρχή κάνει λόγο για επιχείρηση υποβάθμισης της περιοχής και προειδοποιεί με κλείσιμο του δημαρχείου.
«Η νέα επιδρομή της κυβέρνησης στις υπηρεσίες που εξυπηρετούν χιλιάδες πολίτες, βρίσκει και πάλι το Βόιο στο στόχαστρο.
Μετά την ανεπιτυχή προσπάθειά τους να βάλουν λουκέτα στα σχολεία του Δήμου μας, το νέο σχέδιο της κεντρικής εξουσίας στοχεύει σε υπηρεσίες που η ύπαρξή τους είναι απολύτως αναγκαίες για την περιοχή μας», επισημαίνεται σε ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου.

Προστίθεται ότι «η διαφαινόμενη συγχώνευση των ΔΟΥ Νεάπολης και Σιάτιστας, με απώτερο σκοπό το κλείσιμο και των δύο σε λίγους μήνες, το κλείσιμο του παραρτήματος του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ στο Τσοτύλι, η συγχώνευση της διοίκησης του ΚΠΕ Σιάτιστας, το κλείσιμο του παραρτήματος του ΟΤΕ στη Νεάπολη, καθώς και η έντονη φημολογία που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες για την αναστολή λειτουργίας των Ειρηνοδικείων Σιάτιστας και Νεάπολης, μας βρίσκουν έντονα αντίθετους. Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της περιοχής μας, με την αφαίμαξη υπηρεσιών μας υποχρεώνουν να αντιδράσουμε δυναμικά προκειμένου να μην επιτρέψουμε το ξερίζωμα του κάθε τι που έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.
Για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση λειτουργεί αιφνιδιαστικά και χωρίς να ενημερώσει τις τοπικές κοινωνίες, που βλέπουν ξαφνικά να κλείνει η μία μετά την άλλη υπηρεσία, υποχρεώνοντάς τους να μεταβαίνουν για την εξυπηρέτησή τους δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο διαμονής τους, σε μια ορεινή περιοχή με έντονο ανάγλυφο, δύσκολες καιρικές συνθήκες, ελλιπείς συγκοινωνίες και μεγάλες αποστάσεις.
Παράλληλα έντονο είναι και το πρόβλημα με τους υπαλλήλους που εργάζονται χρόνια στις εν λόγω υπηρεσίες και θα αναγκαστούν πλέον να αλλάξουν το σχεδιασμό της ζωής που έχουν κάνει για τις οικογένειές τους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου με το παρόν ψήφισμα εκφράζει την αντίδρασή του στις αποφάσεις της κυβέρνησης για το κλείσιμο των υπηρεσιών και διατρανώνει την πρόθεσή του για περαιτέρω ενέργειες προκειμένου να αποτρέψει την υποβάθμιση της περιοχής.
Την περασμένη Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, η διαπαραταξιακή επιτροπή που ορίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, επέδωσε το ψήφισμα στον υφυπουργό Εσωτερικών, Πάρι Κουκουλόπουλο, ενώ χτες Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, επρόκειτο να συνεδριάσει, προκειμένου, όπως τονιζόταν να αποφασίσει το κλείσιμο του Δημαρχείου και των άλλων υπηρεσιών του Βοΐου. Βεβαίως, στη χτεσινή συνεδρίαση δεν αποφασίστηκε το κλείσιμο του δημαρχείου, αλλά απλώς ένα ραντεβού με τον γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, κ. Καπελέρη.
Τοπικό συμβούλιο
Σιάτιστας
Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε το Τοπικό Συμβούλιο Σιάτιστας, το οποίο επισημαίνει: «Το Υπουργείο Οικονομικών λαμβάνοντας αδικαιολόγητες και χωρίς σχεδιασμό αποφάσεις, φέρνει για ακόμα μία φορά αναστάτωση στους πολίτες και τους οικονομικούς φορείς της Σιάτιστας. Η αιφνιδιαστική απόφασή του να κλείσει τη ΔΟΥ Σιάτιστας, συγχωνεύοντας την με αυτή της Νεάπολης, δημιουργεί αρνητικά δεδομένα για τον εμπορικό κόσμο της πόλης και δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό την πλούσια εξαγωγική δραστηριότητα της περιοχής.
Η Σιάτιστα έχοντας έδρα ΔΟΥ από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, αλλά και άλλες υπηρεσίες όπως τελωνείο, ΙΚΑ, παράρτημα ΕΒΕ, υποκαταστήματα τραπεζών και εκατοντάδες εξαγωγικές εμπορικές επιχειρήσεις, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα της Δυτικής Μακεδονίας.

Η απόφαση του Υπουργείο να αναστείλει τη λειτουργία μιας ΔΟΥ που εξυπηρετεί 1500 επιτηδευματίες και 6.500 μισθωτούς, παραλαμβάνοντας 6000 φορολογικές δηλώσεις ετησίως, κάτι που την καθιστούν μία από τις πρώτες εφορίες πανελληνίως, είναι μια απόφαση που κινείται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση τόσο για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών και των πολιτών του Βοΐου, όσο και για τα ίδια τα έσοδα του κράτους.
Το Τοπικό Συμβούλιο Σιάτιστας, αφουγκραζόμενο την τοπική κοινωνία και τους οικονομικούς φορείς της πόλης, ψήφισε ομόφωνα τη διεκδίκηση για ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών και κάνει σαφές προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψει το κλείσιμο της ΔΟΥ Σιάτιστας και τη συγχώνευσή της με άλλη ΔΟΥ.
Καλεί μάλιστα πολίτες και οικονομικούς φορείς της Σιάτιστας, στην έκτακτη λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, απόψε στις 8μ.μ. Συγχρόνως καλεί το πολιτικό προσωπικό του νομού Κοζάνης «να αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα δηλώνουν απερίφραστα την υποστήριξη των δίκαιων διεκδικήσεών μας».


ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου