Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Βρέθηκε πτώμα νεαρού άνδρα


Για εγκληματική ενέργεια κάνουν λόγο οι αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν διαδικασία διασταυρώσεων με εξαφανισμένα άτομα

Μπροστά σε ένα νέο θρίλερ βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή, καθώς βρέθηκε το πτώμα νεαρού άνδρα κοντά σε εργοτάξιο, στο «Πασά Γεφύρι», μεταξύ Σιάτιστας και Ταξιάρχη Γρεβενών.
Το πτώμα ήταν μισοθαμένο και μισοφαγωμένο από άγρια ζώα, γεγονός που δυσκολεύει τις έρευνες των αρχών για ταυτοποίηση, οι οποίες πάντως επικεντρώνονται σε άτομα που εξαφανίστηκαν από την περιοχή.

Το μακάβριο εύρημα αντίκρισε προχτές το πρωί ένας κυνηγός κοντά σε εργοτάξιο παραγωγής ασφάλτου και δίπλα από αποθήκη με μελίσσια, αφού λίγο νωρίτερα τα σκυλιά του είχαν ξεθάψει τη σορό, οπότε ο κυνηγός ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.
Με τη συνδρομή γραφείου τελετών από τα Γρεβενά, έγινε η εκταφή του μισοθαμένου πτώματος, το οποίο στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης για νεκροψία – νεκροτομή, ενώ συγχρόνως ελήφθη υλικό, που στάλθηκε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα, προκειμένου να γίνει εξέταση DNA, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Επίσης, η αστυνομία συνέλεξε τα υπολείμματα των ρούχων, που φορούσε ο άτυχος νεαρός, προκειμένου να τα εξετάσει. Το γεγονός ότι το πτώμα ήταν θαμμένο στην εν λόγω περιοχή, οδηγεί τις αστυνομικές αρχές στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.
Δύσκολο ήταν και το έργο του ιατροδικαστή της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Κοζάνης, δεδομένου ότι το πτώμα από τη μέση και πάνω ήταν φαγωμένο.

Στην υπόλοιπη σορό από τη μέση και κάτω, που βρισκόταν σε «κατάσταση σαπουνοποίησης», σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δεν «υπήρχαν κακώσεις», αλλά αυτό καθόλου δεν μπορεί να σημαίνει ότι δεν υπήρχαν κακώσεις στο πάνω μέρος του σώματος ή στο κεφάλι, οι οποίες όμως ήταν αδύνατο να διαπιστωθούν.

Φυσικά το DNA θα ρίξει φως στην υπόθεση, γι’ αυτό ο ιατροδικαστής έλαβε υλικό από τα «μαλακά μόρια», τα οποία στάλθηκαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ώστε η ταυτοποίηση να γίνει το συντομότερο δυνατόν.

Επίσης να σημειωθεί ότι σε καλή κατάσταση βρέθηκε η κάτω γνάθος, η οποία δείχνει ότι το θύμα είχε ένα σφράγισμα. Είναι ένα στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει, εφ’ όσον οι οδοντίατροι κρατούν αρχείο για τους ασθενείς.
Πάντως, παρά τη δυσκολία της εξέτασης του πτώματος, αυτό που δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο ιατροδικαστής, είναι ότι «πρόκειται για εύσωμο νεαρό άνδρα έως 25 ετών». Οι έρευνες της αστυνομίας για την ταυτοποίηση του θύματος συνεχίζονται.

ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου