Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

14αμελής Επιτροπή για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Κοζάνης


Όλες οι πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, αποφάσισαν ομόφωνα τη σύσταση επιτροπής για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης της Κοζάνης.
Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε προχτές βράδυ στο Κοβεντάρειο, αποφασίστηκε η επιτροπή να είναι 14μελής και ορίστηκαν ομόφωνα τα 14 άτομα που την απαρτίζουν.

Όπως τονίστηκε απ’ όλες τις πλευρές, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Κοζάνης θα είναι λιτές, χαμηλού οικονομικού κόστους, ενώ κατά κύριο λόγο θα αξιοποιηθεί το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό της περιοχής.

Την πρόταση εισηγήθηκε ο πρόεδρος του Κοινωφελούς Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης Χάρης Γελαδάρης, ο οποίος τόνισε ότι «ο φετινός επετειακός εορτασμός των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για την προβολή της πόλης και της ιστορίας της, καθώς και για την τόνωση της αυτογνωσίας των κατοίκων». Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις θα έχουν δύο θεματικές ενότητες, μία που θα αναδεικνύει την ιστορία της πόλης και μία που θα αναφέρεται στα 100 χρόνια ελεύθερου βίου.
Επίσης, με βασικό στόχο την απόδοση ενεργού ρόλου στους πολίτες στη διαμόρφωση του προγράμματος και των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Κοζάνης, η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι θα οργανωθεί ένα forum διαλόγου, μέσα από την ιστοσελίδα του δήμου που θα ανοίξει σύντομα, ώστε ο κάθε πολίτης που επιθυμεί να καταθέσει τις απόψεις και τις προτάσεις του, σε σχέση με το περιεχόμενο του εορτασμού και τον σχεδιασμό των εκδηλώσεων».
Τα 14 ονόματα που αποτελούν την Επιτροπή Σχεδιασμού των Εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης της Κοζάνης, είναι:

Δημήτρης Δημόπουλος, Καθηγητής Μουσικής, Χαρίτων Καρανάσιος, Δρ. Παλαιογραφίας, Στράτος Ηλιαδέλης, Ιστοριοδίφης, Κωνσταντίνος Ντίνας, Καθηγητης Πανεπιστημιου- Γλωσσολόγος, Γιάννης Τσιομπάνος, Ιστορικος Αρχαιολογος-Συλλέκτης, Ματίνα Μόμτσιου, Δρ. Γλωσσολογίας, Συγγραφέας, Γιάννης Κορκάς, Λαογράφος, Τάκης Κλήμμης, Δικηγόρος, συλλέκτης αρχείων, Πέτρος Πατιάς, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Βαγγέλης Λιβιεράτος, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Γιώργος Παφίλης, Λαογράφος, Κώστας Ζουρουφίδης, Δάσκαλος, Γιάννης Καραχισαρίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Μιχάλης Πιτένης, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας.

ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου