Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Εορτασμός εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Κοζάνη


Εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κοζάνης για την 71η Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με γενικό σημαιοστολισμό από τις 8 το πρωί της 26ης Οκτωβρίου ως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2011 και φωταγώγηση όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Σήμερα θα γίνει εορτασμός στα σχολεία Α/θμιας και Β /θμιας Εκπαίδευσης με σχετικές ομιλίες. Στις 12:30μ. απότιση φόρου τιμής από μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, στα μνημεία των Ηρώων της πόλης.

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου από τις 7:15π.μ. έως 7:45π.μ. θα γίνει παιάνιση θριαμβευτικών θουρίων και εμβατηρίων από τη στρατιωτική μουσική του Α΄Σ.Σ. και τη φιλαρμονική «ΠΑΝΔΩΡΑ» στα προκαθορισμένα δρομολόγια για το κάθε μουσικό τμήμα, ενώ οι καμπάνες των εκκλησιών θα σημάνουν χαρμόσυνα και στις 8π.μ. θα γίνει επίσημη έπαρση Σημαίας.

Στις 10:30π.μ. θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου και στις 11π.μ. η επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία των Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία Νίκης. Θα ακολουθήσει εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Δάσκαλο του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης Κωνσταντίνο Χρυσάκη και κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους.

Στις 12μ. θα ξεκινήσει η παρέλαση προ των επισήμων των Αναπήρων και Τραυματιών πολέμου, των Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, των μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Σπουδαστριών της Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, των Οδηγών, των Προσκόπων και Στρατιωτικών τμημάτων.

Στη 1μ.μ. θα γίνει παρουσίαση ελληνικών χορών από Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής.


dipe.koz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου