Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Πτολεμαϊδα: Στον «αέρα» η μεταφορά των μαθητών από τις 8 Ιανουαρίου

Οι καθυστερήσεις, η οικονομική κρίση και η γενικότερη αναστάτωση που επικρατεί έχουν οδηγήσει, όπως όλα δείχνουν, σε σημαντική καθυστέρηση την κύρωση των διαγωνισμών για τη μεταφορά των μαθητών από τις 8 Ιανουαρίου 2012.
 Στην πλειονότητά τους οι διαγωνισμοί που έγιναν ως τώρα από τους δήμους κηρύχθηκαν άγονοι, αφού πολλοί δεν κατέθεσαν καν προσφορές για τα νέα δρομολόγια.
 «Είχαμε μια δαπάνη 789.000 ευρώ ως δήμος Εορδαίας για τη μεταφορά των μαθητών. Στην ουσία, όμως, βγήκε άγονος, καθώς κάποιοι που συμμετείχαν στο διαγωνισμό δεν «χτυπήσαν» όλα τα δρομολόγια, ενώ άλλοι είχαν ελλείψεις στα δικαιολογητικά και κόπηκαν. Το θέμα είναι ότι δεν αναδείχτηκε ανάδοχος γιατί οι τιμές των δρομολογίων είναι πολύ χαμηλές» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Εορδαίας Γιάννης Ασπράγκαθος.
Σύμφωνα με τους αυτοκινητιστές οι τιμές που δίνει φέτος το υπουργείο είναι πάρα πολύ χαμηλές, με αποτέλεσμα να μη συμφέρει η προσφορά αν μάλιστα λάβει κανείς υπόψη τη φορολογία σε αυξήσεις και καύσιμα. Στο δήμο Εορδαίας ο πρώτος διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος, ενώ στο δήμο Κοζάνης αναμένονται τα αποτελέσματα των ενστάσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας.
 «Για μένα δεν υπάρχει κανένα περιθώριο. Θα έπρεπε σήμερα να έχουμε την αποσφράγιση και αύριο να γίνει ο καθορισμός των δρομολογίων. Εντούτοις αντιμετωπίζουμε τεράστια καθυστέρηση. 10 Δεκεμβρίου έληξε η προθεσμία ενστάσεων προς την περιφέρεια και εμείς περιμένουμε το αποτέλεσμα αυτό για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην αποσφράγιση των προσφορών και στην επιλογή των μειοδοτών» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Βαγγέλης Καραπάτσιος.
Μετά το άγονο αποτέλεσμα πολλών διαγωνισμών για τη μεταφορά το αρμόδιο υπουργείο συγκάλεσε σύσκεψη για το θέμα που ήταν προγραμματισμένη να γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης.


o χρόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου