Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Συναυλία OPEN LIVE Music Festival, Κοζάνη 2011



Το 1ο OPEN LIVE Music Festival είναι μια νέα μουσική – πολιτιστική εκδήλωση

στην πόλη της Κοζάνης.

Πρόκειται για πρωτοβουλία ιδιωτικών φορέων και πολιτών.

Η έναρξη του φεστιβάλ γιορτάστηκε με τη συναυλία των “ΆNEY ΌΡΩΝ” σε κεντρικό καφέ της πόλης μας στις 13 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 29 Οκτωβρίου. Για το καλοκαίρι έχει προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων σε υπαίθριους χώρους.

Το φεστιβάλ μας έχει μια ιδιαιτερότητα. Δίνεται η ευκαιρία σε όλα τα μουσικά σχήματα που θα δηλώσουν επίσημα συμμετοχή, να παίξουν ζωντανά τουλάχιστον μία φορά. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αποστολή μιας (1) έως τριών (3) πρωτότυπων συνθέσεων στην οργανωτική επιτροπή. Επίσης είναι εφικτή η ανεπίσημη συμμετοχή όλων των δημιουργών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεών μας, σας προσκαλούμε στο ειδυλλιακό πάρκο της Αγίας Παρασκευής στην Άνω Κώμη για μια αξέχαστη μουσική βραδιά, με την υποστήριξη του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου.

Συμμετέχουν οι “ΆNEY ΌΡΩΝ”, οι “BAD HABITS”, οι “CROSSROADS” και ο “ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΡΜΟΣ”.
(09 Ιουλίου 2011, ώρα έναρξης 19.00 - Είσοδος Ελεύθερη)

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”.

Ιδρύεται λύκειο στην Άνω Κώμη-Μεγάλες αντιδράσεις!



Μεγάλη αναστάτωση και πολλές αντιδράσεις στον Κρόκο αλλά και στην Αιανή προκαλεί από χθες η είδηση για τη δημοσίευση, στο ΦΕΚ, για την ίδρυση νέου Λυκείου στην Άνω Κώμη, στο οποίο θα πηγαίνουν και οι μαθητές από τις δυο συγκεκριμένες περιοχές! Να σημειωθεί ότι η ίδια η υφυπουργός παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου είχε δεσμευθεί σε προ αρκετών εβδομάδων συνάντησή της με αντιπροσωπεία από τον Κρόκο και την Αιανή ότι τελικά δεν θα ιδρυθεί νέο λύκειο στην Άνω Κώμη!

Μάλιστα, κατά της συγκεκριμένης εξέλιξης είχαν ταχθεί όλοι οι βουλευτές, αλλά και ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ενώ και οι ίδιοι οι κάτοικοι της Άνω Κώμης τόνιζαν πως ήταν ικανοποιημένοι από την παραμονή, έστω με τη μορφή παραρτήματος, του γυμνασίου στην περιοχή τους! Πλέον, εφόσον τελικά δεν έχουμε…και νέα αλλαγή, το γυμνάσιο θα συγχωνευτεί στο γυμνάσιο Κρόκου!

Πάντως, με την ανακοίνωση της είδησης στον Κρόκο υπήρχε συνάντηση των γονέων και των κατοίκων, παρουσία και του αντιδημάρχου Κοζάνης Γιώργου Τζέλλου, για να συζητηθεί το όλο θέμα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, φορείς της εκπαίδευσης σημείωναν χθες στον «Πρωινό Λόγο» πως «το πιθανότερο σενάριο είναι να μην λειτουργήσει το λύκειο στην Άνω Κώμη»…

Πρωινός Λόγος