Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Βλάστη: Δεκάδες κόσμου στις «Γιορτές της Γης»

Υπόθεση εβδομάδων η αναγγελία Παπακωσταντίνου για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ


Λύση- πακέτο που θα περιλαμβάνει τη πώληση συγκεκριμένου αριθμού μονάδων της ΔΕΗ, πιθανώς μαζί και με ανταλλαγές ενέργειας, δηλαδή swaps, είναι ένα από τα επικρατέστερα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση για το άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη σε τρίτους.

Κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος& Ενέργειας αναφέρουν πως η διαπραγμάτευση με την Κομισιόν ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών, και πως η λύση που συγκεντρώνει πλέον τις περισσότερες πιθανότητες είναι αυτή της πώλησης σταθμών της ΔΕΗ. Στο τραπέζι μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν πέσει ξανά και τα swaps -η ανταλλαγή δηλαδή λιγνιτικής ενέργειας της ΔΕΗ με ισόποση ενέργεια εταιρειών άλλων χωρών- που αν και κατά δήλωση του ίδιου του κ. Παπακωσταντίνου «από μόνα τους δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα», εντούτοις εξετάζονται και πάλι στο πλαίσιο μιας συνδυαστικής πρότασης.

Λεπτομέρειες για το ποιες μονάδες βρίσκονται στη «λίστα» δεν έχουν γίνει γνωστές, το βέβαιο ωστόσο είναι πως μια προεπιλογή έχει ήδη γίνει. «Έχουμε κάποιες μονάδες στο νου μας, αλλά δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμα τα ονόματά τους, καθώς το πακέτο βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση. Πάντως, εντός της επόμενης εβδομάδας η διαπραγμάτευση με την Κομισιόν ολοκληρώνεται, και αν καταστεί δυνατό η αναγγελία θα γίνει μέσα στον Αύγουστο, ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.