Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Aνοιξε η αυλαία του 4ου Ράλλυ Σπριντ Πτολεμαΐδας

Tον τελευταίο αγώνα του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος για το 2011
διοργανώνει η Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας
με το 4ο Ράλλυ Σπριντ Πτολεμαΐδας που άνοιξε την αυλαία του χθες το βράδυ.

33 πληρώματα διεκδικούν τις τρεις πρώτες θέσεις με χρηματικά έπαθλα 500 ευρώ στο πρώτο, 300 ευρώ στο δεύτερο και 200 ευρώ στο τρίτο πλήρωμα κάθε κατηγορίας.



kozan.gr

Στο άρθρο 262 του Νόμου 3852/2010 περί εξυγίανσης των Δήμων o Δ. Κοζάνης


Στο άρθρο 262 του Νόμου 3852/2010 περί εξυγίανσης των Δήμων με μεγάλα χρέη αποφάσισε να ενταχθεί ο Δήμος Κοζάνης, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου»! Η υπαγωγή στο εν λόγω καθεστώς συνεπάγεται μείωση του μισθολογικού κόστους μέσω μετατάξεων, πάγωμα των προσλήψεων και ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων!

Nα σημειωθεί πως την πορεία του προγράμματος θα κάνει Εξελεγκτική Επιτροπή, ουσιαστικά, δηλαδή, ο Δήμος Κοζάνης τίθεται υπό επιτροπεία. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη έχει συγκροτηθεί η εν λόγω Επιτροπή. Η ένταξη του Δήμου Κοζάνης στο πρόγραμμα εξυγίανσης ήταν, ουσιαστικά, προδιαγεγραμμένη εδώ και μήνες, καθώς εμφανίζεται στους «κόκκινους» Δήμους της χώρας με χρέη. Χθες, μάλιστα, ενημερώθηκαν σχετικά και μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν, πιθανότατα, και σχετικές, επίσημες δηλώσεις του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, καθώς και της αντιδημάρχου Νούλας Τουμπουλίδου.

Οι βασικές υποχρεώσεις που αναλαμβάνει, πλέον, ο Δήμος Κοζάνης, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν στην κείμενη νομοθεσία, και είναι οι εξής:

Μπροστά στη μεγάλη ανηφόρα

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή ενός δύσκολου δρόμου». Οι διαπιστώσεις της Αγκελα Μέρκελ στη διάρκεια της ομιλίας της προς τους γερμανούς βουλευτές στο Βερολίνο και όχι οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί στην Αθήνα αποτυπώνουν τη θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα μετά το μεγάλο κούρεμα.



Μπορεί η ελάφρυνση από ένα μεγάλο τμήμα του χρέους (οι υπολογισμοί διαφέρουν για το ακριβές ποσόν, αφού δεν είναι γνωστοί επακριβώς όλοι οι όροι) να δίνει μια πρόσκαιρη ανάσα, όμως πολλά κρίσιμα θέματα της συμφωνίας είναι ακόμη ανοιχτά, ενώ ώς το τέλος του χρόνου θα συνταχθεί νέο μνημόνιο. Η χώρα τίθεται υπό επιτροπεία και αν δεν καταφέρει να μπει σύντομα σε αναπτυξιακή τροχιά και να έχει πρωτογενή πλεονάσματα, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Τον Μάιο του 2010, όταν υπογράφηκε το μνημόνιο, το ελληνικό χρέος ύψους περίπου 300 δισ. ευρώ βρισκόταν στα χέρια τραπεζών και ιδιωτών επενδυτών. Το μεγαλύτερο κομμάτι βρισκόταν στα χέρια των γαλλικών τραπεζών (περίπου 60 δισ. ευρώ) και των γερμανικών (περίπου 48 δισ.). Μια ελληνική χρεοκοπία σε εκείνη τη φάση θα δημιουργούσε τεράστιο συστημικό πρόβλημα στην Ευρώπη, αφού, εκτός των άλλων, δεν υπήρχαν μηχανισμοί διαχείρισης κρίσεων.

Από τότε, σταδιακά, μεγάλο τμήμα του χρέους έχει περάσει στα χέρια κρατών, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ, ενώ με την πρόσφατη συμφωνία και το τμήμα που βρίσκεται στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών και απομένει μετά το κούρεμα, θα έχει ευρωπαϊκή διασφάλιση και η συζήτηση που γίνεται είναι να διέπεται από τον βρετανικό νόμο.

Λαϊκό πανεπιστήμιο Κοζάνης : διάλεξη



Το επόμενο Σάββατο στις 5/11/2011

το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης

οργανώνει διάλεξη με θέμα:


''ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ''


Εισηγητής: Θωμάς Αθ. Αγραφιώτης

Δρ. Παιδαγωγικής


Η συνάντηση θα γίνει στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Κοζάνης

στην διεύθυνση Ζαφειρίου 12

και ώρα 6:00 μ.μ.