Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Δώδεκα αλλαγές στις συντάξεις και στα επιδόματα από 1/1/2012


Aυτόματες αυξήσεις -έως και 3 έτη- στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώσεις παροχών και επιδομάτων και αυξήσεις εισφορών στον OΓA και το ETAA (δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί) σε αντιδιαστολή με το IKA (όπου σχεδιάζεται μείωση εισφορών για τους συνεπείς) προδιαγράφουν για το 2012 οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί και εφαρμόζει το υπουργείο Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης, η πλήρης υλοποίηση του Mνημονίου και ο κοινωνικός προϋπολογισμός ο οποίος έχει ευθυγραμμιστεί στα δεδομένα της δημοσιονομικής προσαρμογής για το επόμενο έτος.

Mέσα στο πρώτο δίμηνο του 2012 και παράλληλα με τα μέτρα που ήδη λαμβάνονται για την «κάλυψη» των ελλειμμάτων των Tαμείων, ύστερα και από τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης (παρακράτηση εισφορών κυρίως από τις μεσαίες και τις υψηλές συντάξεις, περιορισμός παροχών υγείας, έλεγχος της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης και των πληρωμών συντάξεων και παροχών σε μη δικαιούχους, μείωση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων με καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών, περιορισμός αναπηρικών κ.α.), το 2012 η ηγεσία του υπουργείου Eργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης θα προχωρήσει συνολικά σε 12 αλλαγές, τις οποίες παρουσιάζει η «HτΣ».

Μήπως σας κλέβει ο διαχειριστής;


Καταγγελίες ακόμα και για υπεξαίρεση αποθεματικών πολλών χιλιάδων ευρώ φθάνουν καθημερινά σε εταιρίες διαχείρισης κοινοχρήστων.

Απελπισμένοι ενοικιαστές και ιδιοκτήτες πολυκατοικιών απευθύνονται σε εταιρίες για να αναλάβουν τη διαχείριση των κοινοχρήστων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι καταγγελίες για κακοδιαχείρηση έχουν αυξηθεί κατακόρυφα ενώ πολλές απο αυτές αφορούν ακόμα και για υπεξαίρεση αποθεματικών που μπορεί να κυμαίνονται από 500 μέχρι και αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Συχνά επίσης παρατηρείται το φαινόμενο παλιός διαχειριστής να αρνείται να παραδώσει το αποθεματικό στην εταιρεία η οποία τον έχει αντικαταστήσει ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο εταιρίας, υπάρχουν και παράπονα για δαπάνες που έχουν γίνει χωρίς να έχει προηγηθεί συνέλευση ιδιοκτητών και για τις οποίες δεν υπάρχουν αποδείξεις.

Μετά το Πάσχα ίσως γίνουν εκλογές


Δεν φαίνεται πιθανό να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου. Αντίθετα είναι πολύ πιθανό να μετατεθούν για αρκετά αργότερα, ίσως και μετά το Πάσχα.

Οπως εξήγησε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος, όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο πιστά θα τηρηθούν οι προθεσμίες για μια σειρά ζητήματα που αφορούν τις δεσμεύσεις της χώρας έναντι των δανειστών, αλλά και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί και την αφορούν άμεσα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανέλυσε στους συναδέλφους του:
* Η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση της νέας δανειακής σύμβασης προσδιορίζεται για αμέσως μετά την εκταμίευση της 6ης δόσης, η οποία θα γίνει γύρω στις 15 Δεκεμβρίου. Καλώς εχόντων των πραγμάτων η ολοκλήρωση της σύμβασης θα γίνει περί τις 10 με 15 Ιανουαρίου.

Τι γίνεται με την υπόθεση Κωστή Πολύζου;-Στην τελική ευθεία οι έρευνες;





Top Channel-kozanimedia