Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Μεθόδευση υποβάθμισης της μονάδας Χημειοθεραπείας του Μποδοσάκειου

 Καταγγέλλει ο προϊστάμενος της μονάδας

Μεθοδευμένη υποβάθμιση της μονάδας Χημειοθεραπείας του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, της πολλά υποσχόμενης μονάδας που δημιουργήθηκε πριν ένα χρόνο με την επισήμανση ότι αποτελεί προάγγελο της ογκολογικής κλινικής που προγραμματίζεται να δημιουργηθεί στο Μποδοσάκειο, καταγγέλλει ο προϊστάμενος της μονάδας, ογκολόγος του Μποδοσάκειου Μιχάλης Ανθόπουλος.


Το πρόβλημα, όπως τόνισε ο κ. Ανθόπουλος στο περιθώριο ενημερωτικής εκδήλωσης για τον καρκίνο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Αναρράχη, τοπική κοινότητα του δήμου Εορδαίας, οφείλεται στα προβλήματα λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου, προβλήματα που έχουν αντίκτυπο στη λειτουργία της μονάδας Χημειοθεραπείας, επισημαίνοντας ότι όχι μόνο δεν στηρίζεται η συγκεκριμένη μονάδα αλλά υποβαθμίζεται με διάφορους τρόπους καθώς μεθοδεύεται η προσπάθεια υποβάθμισής της και ενσωμάτωσης των δύο ογκολόγων της μονάδας στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για καινούρια καταγγελία, καθώς κάτι αντίστοιχο είχε καταγγείλει ο κ. Ανθόπουλος και τον περασμένο Δεκέμβριο όταν είχε υποβάλλει ακόμα και την παραίτησή του ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιστράτευση των δύο ογκολόγων του νοσοκομείου για εφημερίες στην Παθολογική, καθώς από τότε δεν έβγαιναν οι εφημερίες στην Παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου.
Μιλά μάλιστα για πόλεμο εναντίον της μονάδας, καθώς κάποιοι θέλοντας να λύσουν τα προβλήματα στελέχωσης της Παθολογικής επιβαρύνουν την καθημερινή λειτουργίας της μονάδας που εξυπηρετεί περί τους 200 ογκολογικούς ασθενείς από τη Δυτική Μακεδονία, επιχειρώντας να ενσωματώσουν στην Παθολογική του ογκολόγους του νοσοκομείου για να ξεπεραστούν τα προβλήματα στην Παθολογική αποδυναμώνοντας στην ουσία το ογκολογικό τμήμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανθόπουλος τον περασμένο Δεκέμβριο είχε απαντήσει με παραίτηση στο «εντέλλεσθε» της διοίκησης του Μποδοσάκειου να συνεχίσει να στηρίζει τις εφημερίες στην Παθολογική κλινική λόγω έλλειψης γιατρών, τονίζοντας σε επιστολή του ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο, αντιδεοντολογικό και επικίνδυνο για την υγεία των ασθενών. Σημείωνε μάλιστα ότι από το νομικό πλαίσιο των ιατρικών ειδικοτήτων η Παθολογία και η Παθολογική ογκολογία είναι διαφορετικές ειδικότητες και είναι αδύνατον κάποιος να ασκεί ταυτόχρονα και τις δυο ειδικότητες ακόμα και αν τις κατέχει, καθώς ο όρος “παθολογία” στο όνομα της ειδικότητάς του γίνεται κατ’ευφημισμόν και δεν συνεπάγεται γνώση και κατάλληλη επιστημονική κατάρτιση για την άσκηση των καθηκόντων που παρανόμως αναθέτεται, δηλώνοντας ρητά «ότι δεν έχω ούτε το δικαίωμα ούτε την επιστημονική κατάρτιση για να ασκώ την παθολογική ειδικότητα».
Για την ιστορία πάντως αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στην απάντησή της η διοίκηση του νοσοκομείου έκανε τις ακόλουθες επισημάνσεις: «Η μονάδα χημειοθεραπείας του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου που λειτουργεί στα πλαίσια του Παθολογικού τομέα είναι έργο της παρούσας Διοίκησης η οποία με επίμονες και επίπονες προσπάθειες ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια, ολοκλήρωσε τη διαδικασία πρόσληψης των παθολόγων ογκολόγων που στελεχώνουν την μονάδα, καθώς και του εξοπλισμού. Είναι αυτονόητο ότι επ’ ουδενί δεν θα αφήσουμε να κινδυνεύσει η λειτουργία της Μονάδας Χημειοθεραπείας η οποία και με την κατασκευή της νέας πτέρυγας θα εξελιχθεί σε ογκολογικό τμήμα».


ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου