Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αριθμός μαθητών ανά τμήμα


Στην εποχή της κοινωνικής χρεοκοπίας, που όλος ο λαός μας ζει περικοπές σε μισθούς - συντάξεις, πληρώνει χαράτσια, υποβάλλεται σε άμετρη  υπερφορολόγηση, πληρώνει τα φάρμακά του, βιώνει την διάλυση του υποτυπώδους «κοινωνικού κράτους» που υπήρχε.

Η πατρίδα μας, συγκυβερνείται από ψέματα,  εκβιάζεται, απειλείται, τρομοκρατείται μέσα σε κλίμα μαύρης προπαγάνδας. Με ένα πολιτικό σύστημα που δεν του δίνει καμιά ελπίδα για το σήμερα, κανένα μέλλον για την νεολαία. Χωρίς κανένα σχέδιο για το μέλλον.

Με της εργασιακές σχέσεις να διαλύονται μέρα με την μέρα, με λουκέτα, ανεργία, υποαπασχόλιση, με την μαύρη εργασία να κυριαρχεί στην αγορά. Με στραπατσαρισμένο το ηθικό και προβληματισμό η κοινωνία μας αργοπεθαίνει από την αδιαφορία, την μετανάστευση των νέων μας, παραδίδουν στα νύχια ιδιωτών  την όποια δημόσια περιουσία έχει μείνε, συντηρούν με αδιαφορία την ακρίβεια. Μαζεύουν από τον κόσμο της αποταμιεύσεις για να ξεχρεώσουν αυτά που μας χρέωσαν.

Μας πουλάν παραμύθια «ανταγωνιστικότητας», «μείωσης μισθολογικού κόστους», «κτύπημα  της φοροδιαφυγής» «πάταξη της διαφθοράς»,  κ.α. Μιλούν για «ανάπτυξη»,  «εθνικό σχέδιο» και υλοποιούν με υπέρμετρο ζήλο και με δουλοπρέπεια ευρωπαϊκές πολιτικές, που τους υποδεικνύουν, από την αλληλοσπαραγμένη Ευρωπαϊκή ένωση.

Η Δημόσια Εκπαίδευση, υποβαθμίζεται διαρκώς, με περικοπές, με συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, μαθημάτων, τμημάτων, με διάλυση δομών, με περικοπές υπηρεσιών, με κλείσιμο γραφείων, με την παράδοση της επιμόρφωσης σε ιδιώτες, με την διαρκεί υποχρηματοδότηση, με εντατικοποίηση και ελαστικοποίηση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου. Προβάλλουν την  δική τους «Αξιολόγηση» την οποία θα κάνουν «ευρωπαίοι ειδικοί» και την συνδέουν με την καθήλωση της μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης των εκπαιδευτικών και ετοιμάζονται για απολύσεις. Με το πρόσχημα της κρίσης δεν διορίζουν καθηγητές  τα κενά δεν μπορούν να τα καλύψουν με τους λίγους αναπληρωτές που θα προσλάβουν και απειλούν με αύξηση του διδακτικού ωραρίου. Με πληρωμένες εκθέσεις του ΟΟΣΑ από το υπουργείο μας, προσπαθούν να καλύψουν αυτήν την αντιεκπαιδευτική, αντιπαιδαγωγική πολιτική,

Το Υπουργείο παιδείας και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με αιφνιδιαστική απόφαση, ανατρέπουν από την πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους τον προγραμματισμό των σχολείων, ζητώντας τα τμήματα που θα λειτουργήσουν να έχουν 30 μαθητές. Η κίνηση αυτή καταδεικνύει ότι ελάχιστα τους ενδιαφέρει η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Σε μια εποχή που κοινωνικά στρώματα στρέφονται και θέλουν την βελτίωση της Δημόσιας παιδείας, φροντίζουν να υποβαθμίσουν περισσότερο το διδακτικό έργο στοιβάζοντας τους μαθητές μέσα σε λιγότερα τμήματα για να εξοικονομήσουν λίγο προσωπικό.

Η κίνηση αυτή έχει τεράστιο παιδαγωγικό κόστος ειδικά για τους μαθητές της Γ Λυκείου, οι οποίοι θα βρεθούν σε ένα χειρότερο μαθησιακό περιβάλλον, σε μια εποχή που οι δυνατότητες οικονομικά για εξωσχολική βοήθεια περιορίζονται.  

ΔΣ ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου