Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Σοκολατόπιτα


Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση
 για τους λάτρεις της σοκολάτας...

1 φλ. βιτάμ
5 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις)
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη

Ο "πόλεμος" της Αρκτικής. Οι πάγοι λιώνουν, το πετρέλαιο έρχεται

Τον περασμένο μήνα, το θέαμα των ακτιβιστών της Γκρινπίς που ανέβηκαν στη ρωσική εξέδρα γεώτρησης Πριραζλόμναγια έφερε και πάλι στο προσκήνιο την Αρκτική ως πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Η ενέργεια αυτή συνέπεσε με τη δημοσιοποίηση μιας έκθεσης του Εθνικού Κέντρου Δεδομένων για το Χιόνι και τον Πάγο, στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, σύμφωνα με την οποία ο πάγος της Αρκτικής έχει φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τότε που ξεκίνησαν οι μετρήσεις, το 1979. Ορισμένοι επιστήμονες εκτιμούν ότι μέχρι το 2030 ο πλανήτης θα γνωρίσει το πρώτο καλοκαίρι χωρίς πάγους.

Οδοιπορικό στον όμορφο και ιστορικό Γράμμο


Αφήνοντας πίσω το Νεστόριο της Καστοριάς, οι εναλλαγές της πυκνής βλάστησης με το υγρό στοιχείο δίνουν μία ξεχωριστή εικόνα μιας φύσης «παρθένας», εξίσου «άγριας» όσο και «γλυκιάς», στον επισκέπτη.

Ο δρόμος που οδηγεί στο Γράμμο, άσφαλτος στο μεγαλύτερο μέρος του, φιδωτός και μακρύς, αποκαλύπτει πανέμορφα φυσικά τοπία της ορεινής περιοχής.

Φάτε τη σωστή ώρα και αδυνατίστε!


Αν έχετε βαρεθεί τις ατέλειωτες δίατες κάνετε πολύ καλά, αφού το μυστικό για την απώλεια βάρους κρύβεται στο σωστό timing των γευμάτων ακόμη και αν αυτά είναι πλουσιότατα σε λίπος.

Αυτό υποστηρίζουν οι ερευνητές του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ σε έρευνά τους που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό FASEB.

Τηλεθέρμανση στην Φλώρινα έως το 2015

Τηλεθέρμανση στην Φλώρινα έως το 2015. 
Μέχρι τότε γέροντες και παιδιά θα αναμετρηθούν με το ψύχος και το πανάκριβο πετρέλαιο!

Φέτος πολλοί πολίτες ειδικά ορεινών περιοχών θα έρθουν σε δύσκολη θέση. Η εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του πετρελαίου κίνησης, θα κάνει όσους είναι άνεργοι ή αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, να μείνουν με κλειστά καλοριφέρ και σβηστές σόμπες.

Έρχεται ο ενιαίος φόρος για τα ακίνητα

Η κυβέρνηση επιδιώκει να εισπράττει «λιγότερα από περισσότερους»

Νομοσχέδιο για την ενοποίηση των φόρων για τα ακίνητα ετοιμάζει η κυβέρνηση, εφόσον ο οικονομικός της σχεδιασμός λάβει την έγκριση της τρόικας.

Ο νέος νόμος θα επιβληθεί από το 2013, με την κυβέρνηση να επιδιώκει την είσπραξη «λιγότερων χρημάτων από περισσότερους».

Τι λέει το ΖΩΔΙΟ σου σήμερα Κυριακή 16/9 ;;

ΚΡΙΟΣ

«Ο έρωτας κλέβει την παράσταση»

Η Νέα Σελήνη στο ζώδιο της Παρθένου σας βάζει σε πρόγραμμα δίαιτας και σωματικής άσκησης. Παράλληλα, θα θελήσετε να τακτοποιήσετε κάποιες υποθέσεις και να συγυρίσετε το σπίτι ή το χώρο σας. Η Αφροδίτη από το ζώδιο του Λέοντα σας δελεάζει με ερωτικά παιχνίδια και καμώματα. Το τετράγωνο της με τη Μαύρη Σελήνη δείχνει ότι η ερωτική επιθυμία θα είναι ακατανίκητη.

ΤΑΥΡΟΣ

«Παιδιά της λογικής»

Δωρεάν φάρμακα από Δευτέρα στον ΕΟΠΥΥ! Απόφαση με διαφωνίες από τους φαρμακοποιούς

Δωρεάν φάρμακα θα μπορούν και πάλι να παίρνουν από τη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε μια συνεδρίαση με πολλές εντάσεις και διαφωνίες, αποφάσισε να προχωρήσει στη διακοπή των κινητοποιήσεων.
Δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρξουν και διαφοροποιήσεις και τοπικοί φαρμακευτικοί σύλλογοι να αποφασίσουν διαφορετικά, όπως αυτός της Αττικής.

Ισχυρές καταιγίδες την Κυριακή

Βροχές και καταιγίδες μας... επισκέπτονται τις επόμενες μέρες, στο πρώτο φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Όχι απλά φθινοπωρινό αλλά... χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ: