Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Νέα αναβολή της δίκης των έξι αντιεξουσιαστών

Αναβλήθηκε για τρίτη φορά χτες η δίκη 6 νεαρών του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι είχαν συλληφθεί πριν από λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια συμπλοκής με την αστυνομία.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Κοζάνης, οι πέντε για αντίσταση κατά της αρχής και ένας για απειλή και εξύβριση.
Την αναβολή ζήτησε η πλευρά των κατηγορουμένων, επειδή απουσίαζε ο συνήγορος υπεράσπισης των τεσσάρων νεαρών, ενώ άλλη μία κατηγορούμενη απουσίαζε. Το δικαστήριο έδωσε νέ αναβολή και η δίκη καθορίστηκε στις 31 Ιανουαρίου.
Σχετικά με το επεισόδιο, υπενθυμίζεται ότι όλα άρχισαν τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, όταν ομάδα εννέα νεαρών που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο έβαλε φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια οι νεαροί μεταφέρθηκαν στον κεντρικό πεζόδρομο, όπου έσπευσε περιπολικό με 4 αστυνομικούς, οι οποίοι επιχείρησαν να τους ελέγξουν. Οι νεαροί αντιστάθηκαν και αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους. Στο μεταξύ έφτασαν στο χώρο της συμπλοκής κι’ άλλοι αστυνομικοί που κλήθηκαν να συνδράμουν. Η ένταση κορυφώθηκε και τελικώς οι έξι νεαροί συνελήφθησαν, ενώ οι άλλοι τρις προσήχθησαν και στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.



ptolemeos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου