Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Παράταση για πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων οχημάτων

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ως τις 8 Ιανουαρίου για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση των πινακίδων αυτοκινήτων ΙΧ έδωσε  το υπουργείο Οικονομικών. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου: "Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2013, που λήγει 31/12/2012, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται έως και τις 8/1/2013". 


Ήδη το 80% των πολιτών που έχουν υποχρέωση να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας έχει προχωρήσει στην εξόφλησή τους. Μόνο την Παρασκευή, όπως είπε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χ. Θεοχάρης, 860.000 προσήλθαν να εξοφλήσουν, δημιουργώντας ρεκόρ προσέλευσης σε μία ημέρα. Επίσης μέχρι εκείνη την ημέρα 80.000 περίπου κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας στην εφορία. Πέρυσι τις είχαν καταθέσει περίπου 100.000. Σύμφωνα με πληροφορίες με την εκπνοή της προθεσμίας είχαν εισπραχθεί 900 εκ. ευρώ έναντι στόχου για 1,25 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι φέτος οι φορολογούμενοι μπορούν να εκτυπώσουν το σχετικό ειδοποιητήριο από το site της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και να το προσκομίσουν για την εξόφληση. Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι θα αντιμετωπιστούν τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν με ορισμένα λειτουργικά συστήματα. 


Η κατάθεση των πινακίδων γίνεται στην αρμόδια ΔΟΥ με τα εξής δικαιολογητικά:

•        Την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου
•        Τις πινακίδες τις οποίες «φορούσε» το ΙΧ
•        αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) από την οποία να προκύπτει ότι έχει δηλωθεί η ιδιοκτησία του ΙΧ και στην εφορία, μαζί με ένα αντίγραφο του εκκαθαριστικού στο οποίο επίσης φαίνεται ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου
•        αντίγραφο του εντύπου Ε9 που να αποδεικνύει ότι υπάρχει ιδιόκτητη ή μισθωμένη θέση στάθμευσης στην οποία και θα σταθμεύσει το όχημα όσο μένει σε ακινησία
•        αποδεικτικό πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας του 2011.

Οι πινακίδες παραμένουν στην εφορία για χρονικό διάστημα 12 μηνών ενώ μετά από αυτό το χρονικό όριο καταστρέφονται.




express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου