Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Όλες οι εξελίξεις για την ΕΡΤ, 14 Ιουνίου - Δείτε LIVE το πρόγραμμα της ΝΕΤ

Ο ξαφνικός θάνατος της ΕΡΤ, προκαλεί ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Τόσο το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών με αφορμή τα γεγονότα στην ΕΡΤ, οι σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις, αλλά και το βέτο των δύο κυβερνητικών εταίρων, όσο και οι πίεσεις από τους Ευρωπαίους ,οδηγούν τον πρωθυπουργός να βάλει νερό στο κρασί του, προκειμένου να μην υπάρξει κοινωνική αναταραχή.

Το απόγευμα της Δευτέρας (17/06) θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με αντικείμενο τη δημόσια τηλεόραση.

Οπως έγινε γνωστό, τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΔΗΜΑΡ έχουν ήδη ειδοποιηθεί σχετικά και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στις προτάσεις που θα καταθέσουν στον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α. Σαμαράς αναμένεται να ζητήσει από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να σχεδιάσουν από κοινού τη νέα ραδιοτηλεόραση, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα την λειτουργία της. Παράλληλα, θα ξεκαθαρίσει πως η «παλιά» ραδιοτηλεόραση δεν πρόκειται να ξανανοίξει. Συνεπώς σκοπεύει να πάει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με μία προσωρινή λύση, με την οποία θεωρεί πως θα διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση της ΕΡΤ στη ΝΕΡΙΤ.
Με σκοπό λοιπόν να εκτονωθεί η κρίση στην τριτοκομματική κυβέρνηση, αλλά και η κοινωνική αναταραχή, το Μαξίμου φέρεται να δρομολογεί τη μετάδοση προσωρινού προγράμματος, με τους εργαζόμενους να υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου έργου έτσι ώστε να λειτουργήσει προσωρινά αλλά με περιορισμένο αριθμό τεχνικών και δημοσιογράφων.

Η κίνηση αυτή προκαλεί χιλιάδες ερωτήματα, με το βασικό να είναι υπό ποιά νομική μορφή θα εκπέμψει το νέο μέσω, καθώς πλέον με την υπουργική απόφαση η ΕΡΤ ΑΕ δεν υπάρχει, ενώ η ΝΕΡΙΤ ΑΕ δεν έχει καν συσταθεί.

Άλλη μία μέρα απεργία
Τη συνέχιση της απεργίας σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά, αποφάσισαν οι ομοσπονδίες και το διασωματειακό των εργαζομένων στα ΜΜΕ για το «λουκέτο» της ΕΡΤ.

Η απεργία αφορά όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλους στα ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά και έντυπα μέσα (εφημερίδες και περιοδικά), τους τυπογράφους και τους εργαζόμενους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Γενική Γραμματεία.

Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, εξαιρούνται μόνο όσα ηλεκτρονικά μέσα μεταδίδουν αποκλειστικά το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Το απεργιακό πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης μεταδίδεται από τα στούντιο της Αγίας Παρασκευής, μέσω της EBU. Η ΕΡΤ σταμάτησε τη λειτουργία της λίγο πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος της τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Δείτε live την ΕΡΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου