Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Για κατάργηση του παραρτήματος του ΙΓΜΕ στην Κοζάνη κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι

Σε κίνδυνο θέτει το νέο οργανόγραμμα του  Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), τη συνέχιση της λειοτυργίας  του παραρτήματος  της Κοζάνης, όπως και των υπόλοιπων περιφερειακών υπηρεσίων, σύμφωνα με τον Πρόεδρο  του Συνδικάτου Εργαζομένων στο ΙΓΜΕ Χάρη Σμυρνιώτη, που βρέθηκε χθες στην περιοχή.
Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 24ώρη απεργία και δηλώνουν αποφασισμένοι να εμποδίσουν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΙΓΜΕ, στην οποία σύμφωνα με τους ίδιους επιχειρείται   μέσω του νέου οργανογράμματος και του κανονισμού προσωπικού, θέτοντας σε κίνδυνο τη συνέχιση έργων συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ, τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.
«Τον Νοέμβριο του 2011 στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) είχε 393 εργαζόμενους και σήμερα έχουν μείνει 274. Δηλάδη πρακτικά έχει φύγει το 1/3 του προσωπικού, εκ των οποίων κρατάμε 100 με δικαστικές αποφάσεις.
Η κυβέρνηση θέλει απολύσεις και μείωση προσωπικού και ανάθεση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα ανεξέλεγκτα και «δωράκια» σε φίλους και μεγαλομελετητές» » αναφέρει ο κ. Σμυρνιώτης.
Αναφορικά με το μέλλον του παραρτήματος στην Κοζάνη ο κ. Σμυρνιώτης σημείωσε πως « από μια επιτροπή που είχε γίνει με την παλιότερη σύνθεση της κυβέρνησης, το πόρισμα, που συνέταξε,   φωτογραφίζει για κλείσιμο τα παραρτήματα Κοζάνης, Πρέβεζας, Τρίπολης και Κρήτης.  Πρακτικά καταρρέει η περοφερειακή οντότητα του Ινστιτούτου και δεν είναι μόνο ότι θα χάσουν θέσεις εργασίας οι τοπικές κοινωνίες αλλά και έναν σημαντικό  επιστημονικό σύμβουλό. Για αυτό ζητάμε την στήριξη των τοπικών κοινωνιών και των τοπικών βουλευτών».


ο Χρόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου