Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

« Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ » ενημερώνει τους γονείς για τη θετική εξέλιξη στο θέμα αποδείξεων θεραπειών

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Δ.Μακεδονίας                               « Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ »  ενημερώνει τους γονείς για τη θετική εξέλιξη που είχαμε για το θέμα των αποδείξεων των θεραπειών των παιδιών μας .
Όπως γνωρίζετε εδώ και τέσσερες μήνες ο ΕΟΠΥΥ Κοζάνης δεν δεχότανε τις αποδείξεις τις οποίες προσκομίζαμε από την ΚΙΒΩΤΟ με αποτέλεσμα να επιβαρύνετε ο γονιός όλη την δαπάνη των θεραπειών.

Ο σύλλογος από την πρώτη στιγμή απέστειλε επιστολή στον Υπουργό υγείας και στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ τονίζοντας την άδικη και αδικαιολόγητη απόφαση του ΕΟΠΥΥ με την οποία αναγκαζόμασταν 80 οικογένειες είτε να πληρώνουμε όλο το ποσό των θεραπειών από την τσέπη μας είτε να βρούμε άλλους θεραπευτές για τα παιδιά μας εκτός ΚΙΒΩΤΟΥ. Αυτό θα σήμαινε  ότι θα έπρεπε να υποβληθούμε στην αφάνταστη ταλαιπωρία των μετακινήσεων μέσα στην πόλη προς αναζήτηση μεμονωμένων θεραπευτών που δε λειτουργούν υπό το καθεστώς διεπιστημονικής ομάδας και συχνά  δεν επικοινωνούν καν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να μην επωφελούνται τα παιδιά μας όσο θα θέλαμε. Βέβαια να μην ξεχνάμε το κέντρο ΚΙΒΩΤΟΣ που θα έμεινε χωρίς παιδιά και θα αναγκαζότανε να κλείσει και θα χάναμε ένα κέντρο που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή μας, το μοναδικό που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στα παιδιά μας και κυρίως τα παιδιά της διημέρευσης που δεν υπάρχει άλλη υποδομή και θα κλεινόταν στο σπίτι τους.

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντό όπου κατανοώντας το δίκαιο των γονιών υπόγραψε την απόφαση με την οποία μπορούν πλέον οι γονείς να προσκομίζουν τις αποδείξεις των θεραπειών από το κέντρο ΚΙΒΩΤΟ.

Στη συνάντηση ήταν παρών ο Πρόεδρος της Ηλιαχτίδας, ο διευθυντής της Κιβωτού και η Βουλευτής της Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου η οποία από την πρώτη στιγμή ( όταν ενημέρωσα όλους τους βουλευτές της Κοζάνης για το πρόβλημα μέσω email)  ήταν κοντά μας κλείνοντας τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ όπως και τα τρία προηγούμενα, με τον τέως Υφυπουργό κ. Σαλμά, με τον τέως Υπουργό κ. Λυκουρέντζο, καθώς και με το νυν Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη όπου όλοι αναγνωρίσανε το δίκαιο αλλά δυστυχώς δεν είχαμε αποτελέσματα).

Καλούμε λοιπόν τους γονείς να προσκομίσουν όλες τις αποδείξεις από τους προηγούμενους μήνες μέχρι το αργότερο την 20-09-2013 στα γραφεία του ΕΟΠΠΥ.


     Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

                         Ο Πρόεδρος                                    Ο Γραμματέας

                  Λότσιος Αθανάσιος                          Μητσιάκος Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου