Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

20 Υπέροχα Χειμωνιάτικα τοπία που πραγματικά ....κόβουν την ανάσα!

O χειμώνας μπορεί να είναι τόσο όμορφος τελικά!   Το χιόνι και ο πάγος που καλύπτει μεγάλο μέρος του ημισφαιρίου το χειμώνα έχει  μια  μοναδική δύναμη μεταμόρφωσης που δε μοιάζει με καμία άλλη.
Σας προσκαλούμε να πάρετε  ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι και μια  κουβερτούλα σας και να απολαύσετε μερικές από τις πιο όμορφες φωτογραφίες του χειμώνα !!

Στην πραγματικότητα, η αλλαγή των εποχών από χειμώνα σε καλοκαίρι είναι μια από τις πιο άμεσες ενδείξεις της κοσμικής κίνησης της γης που μπορούμε να βιώσουμε προσωπικά.
Ο χειμώνας συμβαίνει στο βόρειο ημισφαίριο, όταν ο βόρειος άξονας της Γης κλίνει μακριά από τον ήλιο. Η αλλαγή αυτή δημιουργεί την πτώση στη γενική θερμοκρασία που βιώνουμε το χειμώνα. Καθώς οι εποχές αλλάζουν, μπορείτε να φανταστείτε τον όμορφο πλανήτη μας σιγά-σιγά να λικνίζεται πέρα ​​δώθε γύρω από τον άξονά του.

Αν και μερικοί μπορεί να μισούν το κρύο, μην ξεχνάτε ότι ο χειμώνας είναι ένα απαραίτητο μέρος του κύκλου της ζωής μας - και αυτά τα χειμερινά τοπία σύντομα θα είναι γεμάτη ζωή. Τα περισσότερα φυτά και τα ζώα έχουν προσαρμοστεί στην αλλαγή των εποχών με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και το κρύο του χειμώνα  επιτρέπει στα φυτά και τα ζώα να πέφτουν σε χειμερία νάρκη ή να μεταναστεύσουν. Μερικοί σπόροι δέντρων, όπωςτα βελανίδια, θα βλαστήσουν μόνο αφού έχουν περάσει το χειμώνα στο κρύο έδαφος.

Απολαύστε λοιπόν απίθανες εικόνες από την πιο κρύα αλλά και τόσο γοητευτική εποχή του χρόνου... το χειμώνα!!

Image credits: Jan Machata
Image credits: deep21
Image credits: Hideyuki Katagiri
Image credits: Kent Shiraishi
Image credits: Thomas Zakowski
Image credits: Evgeni Dinev
Image credits: Marcin Ryczek
Image credits: Edwin van Nuil
Image credits: Laurence Winram
Image credits: Emmanuel Coupe
Image credits: Dmitry Dubikovskiy
Image credits: Margaret Netherwood
Image credits: Peter From
Image credits: unknown
Image credits: Lars van der Goor
Image credits: Norbert Maier
Image credits: Mark Geistweite
Image credits: Laimonas Ciūnys
Image credits: Gregor Halbwedl
Image credits: Cody Eichelberger


.boredpanda.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου