Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ο καιρός την εβδομάδα των Χριστουγέννων

Με νεφώσεις, καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά θα κάνουμε Χριστούγεννα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού για την ερχόμενη εβδομάδα.
Για αύριο, Δευτέρα, προβλέπεται παγετός τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, αλλά και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί: στη Μακεδονία και τη Θράκη από -4 έως 13 βαθμούς κελσίου (στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη), στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο από -2 έως 16 βαθμούς κελσίου (στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη), στις Κυκλάδες και την Κρήτη (από 8 έως 17 βαθμούς κελσίου), στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου (στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). Στην Αττική ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς κελσίου (τα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη) και στη Θεσσαλονίκη από -1 (μείον 1) έως 11 βαθμούς κελσίου.

Την Τρίτη 24/12 αναμένονται νεφώσεις και από το μεσημέρι βροχές στα νοτιοδυτικά ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα είναι ως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Ανήμερα των Χριστουγέννων, Τετάρτη, θα έχουμε στα δυτικά λίγες νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες βροχές και καταιγίδες, ενώ θα έχουμε και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα φθάσουν έως τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Πέμπτη 26/12, θα έχουμε νεφώσεις με σποραδικές βροχές, ενώ από το μεσημέρι οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Στα ορεινά της χώρας θα πέσουν χιόνια, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν ως τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή 27/12, τέλος, προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Θα έχουμε χιόνια στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου