Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Ο γρίφος των βάσεων

Μαθηματικό φρένο στους αριστούχους, χαμηλές βαθμολογίες σε Τεχνολογική και Θετική κατεύθυνση, αύξηση εισακτέων σε Πολυτεχνικές - Φυσικομαθηματικές Σχολές

Την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα, ανακοινώνεται ο αριθμός των εφετινών εισακτέων στα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας, καθώς το υπουργείο Παιδείας περιμένει αυτές τις ημέρες την ολοκλήρωση της διαδικασίας από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την κρίση των προεδρικών διαταγμάτων της «Αθηνάς».

Καταγγελία της κίνησης ''Τόπος να ζείς'' για καταστροφή δένδρων σε κεντρικό δρόμο της πόλης

Τις τελευταίες μέρες δυστυχώς γίναμε για μία ακόμη φορά μάρτυρες βανδαλισμού δημόσιας περιουσίας.
Κάποιοι ασυνείδητοι συμπολίτες μας αποφάσισαν να καταστρέψουν 5 τουλάχιστον μεγάλα υγιέστατα δέντρα ηλικίας περίπου 20 ετών στην οδό Φιλίππου Β΄39 μπροστά από το συγκρότημα ιατρείων «Υγεία».

Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε;

Υπάρχει άραγε ζωή μετά το θάνατο; Τι συμβαίνει και που πάμε όταν πεθαίνουμε; Υπάρχει παράδεισος και κόλαση;  Το αιώνιο ερώτημα της ζωής μετά θάνατον είναι πάντα καίριο και αποτελεί ένα μυστήριο που απασχόλησε και απασχολεί εκατοντάδες χρόνια τους ανθρώπους ….

Οι 7 τροφές που καταργούν τις αντιγηραντικές κρέμες

Είναι μία βιομηχανία στην οποία δαπανώνται δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Προϊόντα τα οποία υπόσχονται πως μπορούν να σταματήσουν το χρόνο ακούγονται πάντα δελεαστικά.
Και όχι μόνο στα γυναικεία αυτιά, αλλά τα τελευταία χρόνια και σε εκείνα των ανδρών.
Ίσως όμως το μυστικό της νεότητας να μην κρύβεται σε ένα ντουλαπάκι μπάνιου που περιλαμβάνει αυτά τα προϊόντα, αλλά στο ψυγείο.

Ηλεκτρονική ταυτότητα για όλα τα κτίρια

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται το πολυαναμενόμενο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων «φακελώνοντας» όλα τα νέα και παλαιά κτίσματα της χώρας σε ένα μητρώο ακινήτων.
Στο νέο μέτρο, η εφαρμογή του οποίου αναμένεται στους επόμενους μήνες, θα συμπεριληφθούν σε πρώτη φάση όλα τα αυθαίρετα κτίσματα καθώς κάθε υποβολή δήλωσης στον νόμο για τα αυθαίρετα θα συνοδεύεται και με ένταξη στην ταυτότητα του κτιρίου.

Σεισμός 4 R στην Κοζάνη

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις  02:03 τα ξημερώματα, 14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κοζάνης.

Ο σεισμός είχε μικρή διάρκεια αλλά έγινε αισθητός από κατοίκους του νομού και των γύρω περιοχών.