Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Το τέλος της μονογαμίας

Αν τα θηλυκά θέλουν «γερά παιδιά», επιλέγουν πολλούς συντρόφους

Οι γυναίκες θα μπορούσαν να βελτιώσουν «την ποιότητα» των απογόνων τους, αν έρθουν σε επαφή με πολλαπλούς συντρόφους, αναφέρει πρόσφατη έρευνα.

Και η Εκκλησία στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 50.000 ανέργους

Εγκύκλιο εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος προς τις Μητροπόλεις της Ελλάδος με τις οποίες τους καλεί μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, να δηλώσουν πόσους άνεργους επιθυμούν να απασχολήσουν.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 50.000 ανέργους, που συμμετέχει η Εκκλησία προκειμένου να εξασφαλίσει θέση εργασίας σε άνεργους άνω των 25 ετών με αμοιβή 490 ευρώ και 427 ευρώ για κάτω των 25 ετών νέους.

Guardian: "Η βία στους δρόμους της Ελλάδας απειλεί τη διάσωση της"

Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, η ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας Guardian στην Αθήνα, Έλενα Σμιθ.

"Δεν ήταν το σκηνικό που οι διεθνείς συντονιστές της Ελλάδας οραματίζονταν όταν επισκέφθηκαν τελευταία φορά τη χώρα εν μέσω του οικονομικού χάους της Ευρώπης.

Κατακραυγή για τη δημοσίευση της φωτογραφίας του μαχαιρωμένου Φύσσα

Αποτροπιασμό προκαλεί η δημοσίευση της φωτογραφίας του ετοιμοθάνατου Παύλου Φύσσα στο πρωτοσέλιδο κυριακάτικης εφημερίδας, στην οποία αντέδρασε οργισμένα η οικογένεια του θύματος κάνοντας λόγο για «κάταφωρη και χυδαία προσβολή μνήμης νεκρού».

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας: 1.860 θέσεις στη Δυτική Μακεδονία

Η κατανομή των πρώτων 435 θέσεων εργασίας ανά δήμο

Σε 435 ανέρχονται οι θέσεις του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που κατανέμονται κατ’ αρχήν στους δήμους της Δυτικής Μακεδονίας. Στη δημοσιότητα δόθηκε η κατανομή του πρώτου πακέτου των 8.826 από τις συνολικά 50.000 θέσεις που θα δημοσιεύσει ο ΟΑΕΔ τις επόμενες μέρες.

Πρόγραμμα Εκμάθησης της Γραφής BRAILLE στην ΚΟΖΑΝΗ

Η Α.Μ.ΚΕ. “Σιαμπανόπουλος ο Κοζανίτης” έχοντας ως στόχο την Κοινωνική Προσφορά και την Επιμόρφωση
οργανώνει στην Κοζάνη Πρόγραμμα Εκμάθησης
της Γραφής των Τυφλών BRAILLE
σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Η ¨Φλόγα της Αγάπης¨ στην Κοζάνη- 11η Λαμπαδηδρομία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ 11η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ 2013

Η πόλη της Κοζάνης υποδέχεται την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 18:30 στην είσοδο της πόλης (Κόμβος Καστοριάς)
 τη ¨Φλόγα της Αγάπης¨, τη φλόγα των Εθελοντών Αιμοδοτών.

Αγροτοδασική πυρκαγιά στην Τ.Κ. Άνω Μελά Δήμου Καστοριάς, του Νομού Καστοριάς.

Υπό πλήρη κατάσβεση τέθηκε χθες στις 22:20 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στης  14:10 της ίδιας ημέρας , σε δασική και χορτολιβαδική  έκταση,  στην Τ.Κ. Άνω Μελά, του Δ. Καστοριάς του Νομού Καστοριάς.