Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Σκληρές ποινές στους δράστες κακοποίησης παιδιών

Με σκληρές ποινές που μπορεί να ξεπερνούν και τα 10 χρόνια και βαριά πρόστιμα μέχρι 3 εκατομμύρια ευρώ απειλούνται οι δράστες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και όσοι κατηγορούνται για παιδική πορνογραφία.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, υπάρχει επίσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πρόβλεψη για τα σεξουαλικά εγκλήματα μέσω διαδικτύου. Προβλέπεται η φραγή και η απενεργοποίηση της ιστοσελίδας.

- Θα απαγορεύεται η άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας του δράστη, μέχρι και 5 χρόνια, εφόσον αυτή περιλαμβάνει τακτικές επαφές με ανηλίκους.

- Αν ο δράστης είναι μέλος νομικού προσώπου- αν π.χ. δουλεύει σε κατασκήνωση ή γυμναστική ακαδημία - τότε επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο στο νομικό πρόσωπο, αναστέλλεται η άδεια λειτουργίας και κόβονται μαχαίρι τυχόν επιδοτήσεις.

- Αν τα θύματα είναι αλλοδαποί τότε παίρνουν αυτομάτως άδεια παραμονής μέχρι να αποφασίσει αμετάκλητα η δικαιοσύνη για τις πράξεις που κατήγγειλαν.

- Τέλος, για πρώτη φορά συστήνεται αρχή η οποία θα αποφασίζει για την αποζημίωση των θυμάτων εγκλημάτων σεξουαλικής βίας.



Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου