Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Κλειστά τα πολυϊατρεία σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

Τέλος εποχής για τον ΕΟΠΥΥ από χθες το πρωί μιας και ο οργανισμός πανελλαδικά βάζει "λουκέτο", ενώ τα πολυϊατρεία σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα έκλεισαν για έναν περίπου μήνα, οπότε και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου ο οργανισμός θα κλείσει για να ανοίξει στη νέα του μορφή. Μέχρι τότε οι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Οι αντιδράσεις από το ιατρικό προσωπικό, το νοσηλευτικό και τους εργαζομένους είναι πολύ μεγάλες, ενώ εξίσου μεγάλη είναι και η αγανάκτηση του κόσμου.
 Όποιος πολίτης, πλέον έχει ανάγκη ιατρικής περίθαλψης θα πρέπει να απευθυνθεί στο Νοσοκομείο ή σε ιδιώτες ιατρούς.

Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να δεχθούν να επιστρέψουν στην εργασία υπό τις παρούσες συνθήκες, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία τους για το νομοσχέδιο. Χθες το πρωί, μάλιστα, στην Κοζάνη, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την διοίκηση. Ανάλογη κινητικότητα υπήρξε και στην Πτολεμαΐδα, όπου οι εργαζόμενοι και το προσωπικό παρέμεναν έξω από τα ιατρεία διαμαρτυρόμενοι.

"Θα παραμείνω εδώ μέχρι να δώσω τα κλειδιά του ΕΟΠΥΥ, Οι γιατροί αντιδρούν, άλλωστε για δύο μήνες απεργούσαμε, και αποφασίσαμε να πάμε δικαστικά, για να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε. Δεν μπορεί να μας πετάει στον αέρα, από τη μια μέρα στην άλλη", τόνισε μεταξύ άλλων ο μέχρι πρότινος διευθυντής του ΕΟΠΥΥ Κοζάνης Δημήτρης Λαμπρόπουλος. Να σημειωθεί πως στην Κοζάνη απασχολούνται 33 ιατροί, 20 νοσηλεύτριες, 8 άτομα διοικητικό προσωπικό και άλλα άτομα βοηθητικού προσωπικού.
Σε ό,τι αφορά την ταλαιπωρία που θα υφίστανται οι ασφαλισμένοι, ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρει πως οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στα νοσοκομεία ή στους γιατρούς με τους οποίους υπήρξε μέχρι πρότινος πολύ καλή συνεργασία με το κοινό.
Την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο εξέφρασαν, από την πλευρά τους τόσο ο εκπρόσωπος του ιατρικού συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης, Καρδιολόγος, όσο και η διευθύντρια των υγειονομικών υπηρεσιών.

Εντωμεταξύ, με ανακοινώσεις τους προς τον κόσμο για συμμετοχή στην κινητοποίηση που επρόκειτο να γίνει χθες το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας, καλούσαν το ΠΑΜΕ Εορδαίας και το Συνδικάτων Εμποροϋπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας.



Πρωινός Λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου