Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Λειτουργία των σχολείων για τη Δευτέρα 27-1-2014

Κανονικά όλα τα σχολεία τη Δευτέρα στο Δήμο Κοζάνης

«Δεν το συζητώ.Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία τη Δευτέρα στο Δήμο Κοζάνης» τόνισε ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας, σε σχετικό ερώτημα  μετά από πολλές ερωτήσεις και σχόλια αναγνωστών.

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: 
Με μια ώρα καθυστέρηση τα σχολεία λόγω των καιρικών συνθηκών

Σεισμός 6 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά

Σεισμός γίγας μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο που ανακοίνωσε πρώτο το σεισμό στις 16:00, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε τέσσερα λεπτά πριν τις 4 το μεσημέρι της Κυριακής.

Επιμήκυνση του σχολικού έτους

Την επιμήκυνση του σχολικού έτους εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δηλώσεις του Κ. Αρβανιτόπουλου
σε κυριακάτικη εφημερίδα.
«Πιστεύω ότι περισσεύουν οι αργίες. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν περισσότερα και καλύτερα. Γι΄αυτό χρειάζεται πέραν της εμβάθυνσης του μαθήματος, η επιμήκυνση του σχολικού έτους.
Τα δημοτικά μας κάνουν μάθημα 170 ημέρες και τα γυμνάσια και λύκεια 150. Άλλωστε, ιδιαίτερα στο Λύκειο, περισσότερες ημέρες στο σχολείο σημαίνει λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο»,
 δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

Πού χρειάζονται αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης – παγετού,
 η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:

Ο Χίτλερ ζούσε ελεύθερος στη Βραζιλία μέχρι το 1984, σύμφωνα με νέο βιβλίο

Θα μπορούσε ο ηλικιωμένος άντρας ο οποίος απεικονίζεται να χαμογελά αμέριμνος στη φωτογραφία να είναι ο Αδόλφος Χίτλερ;

Κι όμως, σύμφωνα με την Simoni Renee Guerreiro Dias, συγγραφέα του βιβλίου «Ο Χίτλερ στη Βραζιλία: Η ζωή και ο θάνατός του», ο Χίτλερ όχι μόνο δεν αυτοκτόνησε στο Βερολίνο στις 30 Απριλίου του 1945 αλλά έζησε ελεύθερος μέχρι το 1984 και την ηλικία των 95 ετών σε μια μικρή πόλη στα σύνορα της Βραζιλίας με τη Βολιβία.

Ξύδι το παρεξηγημένο: Διαβάστε 10 απίστευτες χρήσεις του

Κι όμως το ξύδι έχει απίστευτες χρήσεις που ούτε φαντάζεστε...

1. Αφαιρέστε σημάδια από ιδρώτα στη μασχάλη. 

Τα σημάδια από ιδρώτα στη μασχάλη μπορούν να καταστρέψουν την αγαπημένη σας μπλούζα. Τα αποσμητικά κάνουν χειρότερα τα πράγματα στην αντίδρασή τους με τα άλατα του ιδρώτα. Ψεκάστε το λεκέ με δυνατό λευκό ξύδι πριν την πλύση και ο λεκές θα εξαφανιστεί.

14 θάνατοι από την γρίπη – Τι πρέπει να προσέξετε

Αυξητική τάση παρουσιάζουν τα κρούσματα γρίπης και το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί οτι η δραστηριότητα της νόσου θα εξακολουθήσει στη χώρα για τις επόμενες εβδομάδες.

Συνεχίζεται η αυξητική τάση της εποχικής γρίπης. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι προχθες 24 Ιανουαρίου έχουν καταγραφεί συνολικά 14 θάνατοι, όλοι σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα ενώ 53 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Άστεγος και ανασφάλιστος ο ηθοποιός Νίκος Ζιάγκος

Στη δεκαετία του '80 ήταν ο γόης της ελληνικής τηλεόρασης, τον οποίο κυνηγούσαν στρατιές γυναικών. Έζησε μια ζωή που πολλοί θα ζήλευαν, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής, όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα τα οικονομικά προβλήματα και κάποιες συγκυρίες τον ανάγκασαν να απομακρυνθεί από την ενεργό δράση.

Τραγωδία στο Φαρμακονήσι: «Ήθελαν να μας βυθίσουν»

Επιμένουν στις καταγγελίες τους κατά των ανδρών του Λιμενικού για τα όσα συνέβησαν ανοιχτά του Φαρμακονησίου οι διασωθέντες του τραγικού ναυαγίου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης, στην πλατεία Συντάγματος.
Εϊναι χαρακτηριστική η δήλωση ενός εκ των διασωθέντων: «Ήθελαν να μας βυθίσουν, μας πηγαίναν στην Τουρκία».

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Ανακοίνωση λόγω επιδείνωσης του καιρού για το Σαββατοκύριακο

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο και να μειώνουν κατάλληλα και όπου απαιτείται από τις καιρικές συνθήκες την ταχύτητα των οχημάτων τους.

Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία σήμερα - Ο καιρός στην Κοζάνη

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιόνια στα ορεινά περιμένουμε  σε ολόκληρη την χώρα.