Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Να μιλήσουμε για τον λιγνίτη;

Η ηλεκτρική ενέργεια δεν αποθηκεύεται. Κι αν μεταφέρεται σε μεγάλες αποστάσεις χρειάζεται δίκτυα και έχει απώλειες μεταφοράς, που καθιστούν τη μεταφορά ασύμφορη (εκτός αν το κόστος παραγωγής είναι χαμηλό και «αντέχει» την επιβάρυνση του κόστους μεταφοράς).

Bill Gates: τα Ρομπότ θα αντικαταστήσουν οδηγούς, σερβιτόρους ή νοσοκόμες, λογιστές


Τεκτονικές αλλαγές έρχονται στην αγορά εργασίας μέσα στην επόμενη 20ετία, και οι κυβερνήσεις δεν είναι καθόλου προετοιμασμένες για να τις αποδεχτούν.
Αυτή είναι μία από τις τοποθετήσεις του Μπιλ Γκέιτς, ενός από τους πιο καθοριστικούς παίκτες στην εξέλιξη της τεχνολογίας, στο πλαίσιο πρόσφατης ομιλίας του στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας.

Σμαραγδένιοι παράδεισοι - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας για το 2014

Μικροί παράδεισοι στις κουκίδες του Αιγαίου και του Ιονίου. Τα, σμαραγδένια, γαλαζοπράσινα νερά τους είναι ξακουστά σε ολο τον πλανήτη. Θαυμάστε τις 10 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας για το 2014. 

Οχι να το παινευτούμε, αλλά ο Θεός μας έδωσε προίκα το καλύτερο οικόπεδο του κόσμου. Οι μυθικές παραλίες της χώρας μας είναι πόλος έλξης για εκατομμύρια τουρίστες και όχι άδικα.

Αντιβιοτικά: 6 πράγματα που γνωρίζουμε λάθος

Το Μάρτιο του 1955 πέθανε ο Σκωτσέζος βιολόγος Φλέμινγκ, που ανακάλυψε την πενικιλίνη. Η πενικιλίνη ήταν το πρώτο αντιβιοτικό που αντιμετώπισε επιτυχώς μια σειρά από βακτηριακές ασθένειες. Εξαιτίας αυτής της ανακάλυψης θα κερδίσει το 1945 το Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής.

Boeing Malaysia Airlines: ποια η γυναίκα-μυστήριο που τηλεφώνησε στον πιλότο

Προβληματισμό και ανησυχία έχουν προκαλέσει στις αρχές τα νέα στοιχεία που έχουν φέρει στο «φως» οι έρευνες για τον εντοπισμό του μοιραίου Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών.
Εκτός από την θάλασσα, οι έρευνες επικεντρώνονται και σε όσους βρίσκονταν μέσα στο του Boeing των Μalaysia Airlines και κυρίως στους δύο πιλότους του.

ΟΚ: Η πιο δημοφιλής λέξη του κόσμου κλείνει τα 175

Στις 23 Μαρτίου συμπληρώνονται 175 χρόνια από τότε που το ΟΚ - ή, όπως το προτιμούν κάποιοι, okay- εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως δημοσιευμένη λέξη και συγκεκριμένα στη δεύτερη σελίδα της εφημερίδας Boston Morning Post, που τότε ήταν μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία στις ΗΠΑ, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τι κοστίζει στον υποψήφιο η συμμετοχή του στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές


Εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών όλοι οι υποψήφιο αιρετοί δεσμεύονται από μια σειρά υποχρεώσεων η εκπλήρωση των οποίων θα τους δώσει το «πράσινο φως» συμμετοχής τους στις εκλογές.

Εξαφάνιση Τάσου Φώκιαλη: Η κάμερα "μίλησε" για τη μοιραία νύχτα

Ένα ντοκουμέντο που δίνει νέα τροπή στις έρευνες για την εξαφάνιση του Τάσου Φώκιαλη, έφερε στο φως το «Τούνελ».

Μαρτυρίες που έφτασαν στην εκπομπή, άνοιξαν το δρόμο για τη λύση του μυστηρίου. Οδήγησαν στην κάμερα του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ που βρίσκεται στην ίδια οδό με το μπαρ όπου διασκέδαζε ο αγνοούμενος στο κέντρο της Κοζάνης τη μοιραία νύχτα. Το υλικό της κάμερας που κατέγραψε τις τελευταίες κινήσεις του, αξιοποιήθηκε από τις Αρχές κι έδωσε απαντήσεις σε αρχικά ερωτήματα.