Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Τοιχογραφίες που διηγούνται πολλά: Διαδασκαλία του Αθ. Καλλιανιώτη στο Τρανόβαλτο


Το κείμενο που ακολουθεί αναφέρεται σε, συμφωνημένη από πριν, διδασκαλία του ΣΣ της Β΄ περιφέρειας ΔΕ Κοζάνης Δρ. Θανάση Καλλιανιώτη. Στην Ε΄ τάξη του ΔΣ Τρανοβάλτου την 26η Φλεβάρη 2015/10.00΄-10.45΄ στο μάθημα της ημέρας, επιγραφόμενο Τοιχογραφίες που διηγούνται πολλά.1 Εστιάζει σε προκαταρκτικά ερωτήματα, στο σχέδιο παρουσίασης του μαθήματος, στην πορεία εφαρμογής στην τάξη και σε ενσκήπτοντα απρόοπτα.

Περιστέρη: Ποιος είναι ο κύριος νεκρός της Αμφίπολης

Μια συνέντευξη έδωσε η επικεφαλής των ανασκαφών στην Αμφίπολη, Κατερίνα Περιστέρη για τους σκελετούς που βρέθηκαν στον Τύμβο Καστά.

«Εμένα το θέμα σκελετοί δεν μου λέει τίποτε… Ήταν τόσο αναστατωμένος ο χώρος που δεν μπορείς να βγάλεις πολλά συμπεράσματα. Οι τυμβωρύχοι είχαν ρημάξει τα πάντα. Γιατί, όπως αντιλαμβάνεστε, στον νεκρικό θάλαμο όπου έψαχναν τους μεγάλους θησαυρούς έγινε η μεγάλη ζημιά, η τεράστια καταστροφή»

Η δραματική έκκληση της μητέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Άκαρπη η χθεσινή γιγαντιαία επιχείρηση εντοπισμού του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Πάνω από 400 άτομα έδωσαν το «παρών» στις έρευνες υπό την καθοδήγηση του ιδιωτικού ντετέκτιβ Γιώργου Τσούκαλη
«Δεν αντέχω άλλο το μαρτύριο αυτό, θέλω να βρω το παιδί μου» είναι η δραματική έκκληση της μητέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που αγνοείται από τις 6 Φεβρουαρίου.

Ο καιρός της Κυριακής. Αναλυτική πρόγνωση

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Χιόνα θα πέσουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού