Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Αρχίζουν ηλεκτρονικά οι κατασχέσεις - Ποιοι κινδυνεύουν

Αντιμέτωποι με τις κατασχέσεις έρχονται από εδώ και στο εξής όσοι χρωστούν μεγάλα ποσά στην Εφορία, καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκινά μαζικές και αυτοματοποιημένες διαδικασίες κατασχέσεων των τραπεζικών καταθέσεων. Το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά με αυτοματοποιημένες και συνοπτικές διαδικασίες τις κατασχέσεις καταθέσεων για οφειλές φόρων άνω των 70.000 ευρώ.

Ο πιο ισχυρός εφοπλιστής του κόσμου είναι Έλληνας

Στη δημοσιότητα δόθηκε πριν λίγες μέρες η ετήσια λίστα «Lloyd’s List Top 100 2015». Πρόκειται για μία επετηρίδα με τους 100 ανθρώπους που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στη ναυτιλία.
Η λίστα δεν περιλαμβάνει μόνο εφοπλιστές, αλλά και άλλες προσωπικότητες παγκόσμιου βεληνεκούς από τον χώρο της πολιτικής...

Ποιο είναι το φρούτο - ασπίδα κατά του εγκεφαλικού

Πλήθος ερευνών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά συμβάλλει στην προστασία από τα εγκεφαλικά.
Οι ειδικοί συνδέουν το όφελος με τις αντιοξειδωτικές ουσίες των φυτικών τροφίμων κυρίως από τα φλαβονοειδή, τα οποία έχει διαπιστωθεί ότι βελτιώνουν την λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και ασκούν αντιφλεγμονώδη δράση.

Γιορτές στην Ελλάδα λόγω capital controls

Aυξημένες είναι οι πληρότητες των ξενοδοχείων στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις προέδρων των κατά τόπους Ενώσεων Ξενοδόχων, ένας από τους λόγους που συγκράτησε μέρος της ταξιδιωτικής κίνησης εντός των συνόρων είναι ο φόβος νέων τρομοκρατικών επιθέσεων σε δημοφιλείς προορισμούς του εξωτερικού.