Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

«Ήπια» θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες όσον αφορά τον καιρό στην Ελλάδα, με εναλλαγή των κάπως υψηλότερων θερμοκρασιών με το μελτέμι και τη δροσιά, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντώνης Λάλος, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, δηλαδή «μια χαρά καλοκαίρι για την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον κ Λάλο, μιάμιση ημέρα θα διαρκέσει η ζέστη που θα φέρει η άνοδος του υδράργυρου από αύριο Πέμπτη και όπως παρατηρεί ο ίδιος «δεν μπορούμε να μιλήσουμε για καύσωνα όταν οι θερμοκρασίες είναι 37-38 βαθμοί στις περισσότερες περιοχές. Νομίζω ότι είναι απλά αρκετά φυσιολογικές τιμές για την εποχή καθώς βρισκόμαστε στον Ιούλιο».

Πιο συγκεκριμένα, από αύριο ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 37-38 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, κυρίως ανατολικά της Πίνδου, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά , Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο.

Στην Αττική, αύριο Πέμπτη το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει 37 βαθμούς μέσα στην Αθήνα, ενώ κοντά στις παραλιακές περιοχές η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Την Παρασκευή στην Αθήνα, ο υδράργυρος είναι πιθανό να καταγράψει μικρή άνοδο και να αγγίξει τους 38 βαθμούς.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, την Παρασκευή, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 38-39 βαθμούς Κελσίου σε ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, ενώ θα αρχίσει να υποχωρεί σε δυτικές και βόρειες περιοχές μέχρι και τη Λάρισα.

Το Σάββατο, ο υδράργυρος θα καταγράψει πτώση από 3-5 βαθμούς. Όπως σημειώνει ο κ Λάλος «στην Αθήνα, εάν την Παρασκευή αγγίξει τους 38 βαθμούς, θα κατέβει στους 34-35 το Σάββατο και λίγο πιο κάτω την Κυριακή».

Το Σαββατοκύριακο, αναμένονται κάποιες βροχές στις βόρειες περιοχές της Ελλάδας, δηλαδή σε Ήπειρο, κεντρική και δυτική Μακεδονία, συννεφιά στις υπόλοιπες δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές. Όσον αφορά στους ανέμους, «σιγά - σιγά από τα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσει βόρειο-βορειοδυτικός αέρας και πλέον θα αρχίσει να αποκαθίσταται σα μελτέμι από τη Δευτέρα». Όπως τονίζει ο κ Λάλος «τις επόμενες 4-6 ημέρες δεν φαίνεται να έχουμε κάτι το ακραίο. Θα έχει μελτέμι στο Αιγαίο , που την ημέρα θα αγγίζει τα 5-6 μποφόρ και κάποια μέρα ίσως φτάσει έως και τα 7 μποφόρ».




enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου