Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Τα θυμωμένα μπαλόνια: Μια έξυπνη τεχνική για τη διαχείριση του θυμού

Ο θυμός είναι από τα συναισθήματα που τα περισσότερα παιδιά δυσκολεύονται να κατανοήσουν και να διαχειριστούν. Μπορούν να περιγράψουν τι τους θυμώνει, αλλά δύσκολα μπορούν να κατανοήσουν τον θυμό. Τον ταυτίζουν με την επιθετική συμπεριφορά που χρησιμοποιούν για να τον εκφράσουν.

Η ενδοσχολική βια: τι είναι, γιατί συμβαίνει, πως αντιμετωπίζεται;

Ξεκινώντας την προσέγγιση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας, ας προσπαθήσουμε να δούμε πρώτα τι είναι, πως ορίζεται, τι περιλαμβάνει η έννοια αυτή:
Δεδομένου ότι είναι μια σχετικά καινούργια έννοια, που μας απασχολεί όλο και περισσότερο, όλο και πιο συχνά, καλό θα ήταν να μπορούμε να την ορίσουμε με μια σχετική σαφήνεια.
Είναι όμως κάτι τέτοιο δυνατό;

ΟΑΕΔ: Έξι προγράμματα για ανέργους. Όλες οι λεπτομέρειες

Έχοντας πολύ υψηλά το ποσοστό της ανεργίας, ο ΟΑΕΔ έχει δημιουργήσει προγράμματα για την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας.
Δείτε παρακάτω τα βασικότερα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη μέσω του ΟΑΕΔ:

Παραλίγο τραγωδία στη Βέροια: Διαιτητής έσωσε τη ζωή ποδοσφαιριστή

Η αναμέτρηση του Αχιλλέα Νεοκάστρου με τον Αλιάκμων Νησελίου βρισκόταν στις καθυστερήσεις όταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων βρέθηκε στο έδαφος μετά από χτύπημα στο κεφάλι.

Του έκλεψε βιβλιάριο και ταυτότητα στην Κοζάνη και έκανε ανάληψη στην Πτολεμαΐδα! Δικογραφία σε βάρος 38χρονου

– Εξιχνιάστηκαν κλοπή και απάτη που τελέστηκαν από 38χρονο σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα αντίστοιχα
– Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 38χρονος ημεδαπός
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης σε συνεργασία, με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας κλοπή και απάτη που διαπράχθηκαν την 07-11-2016 και την 10-11-2016 σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα αντίστοιχα και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 38χρονου ημεδαπού.

Στις 14 Νοεμβρίου η μεγαλύτερη πανσέληνος εδώ και 70 χρόνια

Δεν θα είναι απλά supermoon! Θα είναι κάτι παραπάνω, θα είναι extra-super moon! Στις 14 Νοεμβρίου θα δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του 21ου αιώνα αλλά και των τελευταίων 70 ετών. Το γεμάτο φεγγάρι του Νοεμβρίου θα είναι το μεγαλύτερο από το 1948, ενώ η επόμενη φορά που θα δούμε τόσο μεγάλο φεγγάρι από τον πλανήτη μας θα είναι το Νοέμβριο του 2034.

Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ: Πότε θα δοθεί η επόμενη δόση

Τα Οικογενειακά Επιδόματα θα καταβληθούν λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Αυτό επιβεβαιώνεται και επισήμως από πηγές του ΟΓΑ.
 Όπως σημειώνουν, “καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να προχωρήσουμε με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες ώστε οι δικαιούχοι, που έχουν ανάγκη αυτά τα χρήματα, να τα λάβουν άμεσα για να μπορούν να κάνουν γιορτές”.