Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Τρεις Κοζανίτες στην Ομάδα Εύρεσης Υπερκαινοφανών Εκρήξεων

Πραγματοποιηθηκε το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, η διάλεξη που διοργάνωσε ο Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα «ΚΟΣΜΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ, ΣΟΥΠΕΡΝΟΒΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ … ΚΙΛΟΝΟΒΑ», στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης.



Ο ομιλητής της εκδήλωσης, ερευνητής, ερασιτέχνης αστρονόμος, δημιουργός και υπεύθυνος της Ελληνικής Ομάδας Εύρεσης Υπερκαινοφανών Εκρήξεων, Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης, μίλησε για τα ευρήματα της ομάδας του, μέλη της οποίας είναι και τρεις Κοζανίτες, και τη σημασία τους για την κατανόηση της δημιουργίας της ανθρώπινης ύπαρξης.




Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος απάντησε στο γιατί οι άνθρωποι υπάρχουμε, πως υπάρχουμε, που υπάρχουμε αλλά και… πότε υπάρχουμε, βασιζόμενος πάντα στα ευρήματα που προέκυψαν κατά την παρατήρηση υπερκαινοφανών εκρήξεων από τον ίδιο και την ομάδα του.

Ο Νίκος Πλεξίδας σημείωσε τη σημαντικότητα της συναρπαστικής επιστήμης της αστρονομίας για την κατανόηση των μυστικών του σύμπαντος και τις ιδιαίτερες επιτυχίες της Ελληνικής Ομάδας Εύρεσης Υπερκαινοφανών Εκρήξεων, τις δύο παγκόσμιες πρωτιές που αυτή έφερε το 2015 και το 2016.


' '

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου