Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

H σκληρή πλευρά της φύσης: Τι κάνουν τα αλογάκια της Παναγίτσας στα πουλιά...

Η φύση είναι όμορφη, αλλά και ταυτόχρονα φρικιαστική.

Για παράδειγμα, το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία απέστειλε πρόσφατα ένα δελτίο Τύπου με τίτλο «Τα Αλογάκια της Παναγίτσας Κυνηγούν Πουλιά σε όλο τον Κόσμο».

Αλμυρό το ψηφιακό τέλος σε υπολογιστές και tablets για τους καταναλωτές

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) εκφράζει την έντονη αντίθεση του και επισημαίνει τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει η διάταξη περί “εύλογης αμοιβής για ιδιωτική αναπαραγωγή” (Άρθρο 54, παράγραφοι 2Α και 2Β) που περιλαμβάνεται στο νέο Νόμο του υπουργείου Πολιτισμού για τη “Συλλογική διαχείριση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων, χορήγηση πολυεδαφικών αδειών για επιγραμμικές χρήσεις μουσικών έργων και άλλα θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Πολιτισμού και
Αθλητισμού”, που ψηφίστηκε.

Η δίαιτα χωρίς γλουτένη μπορεί να κρύβει κινδύνους

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι αποφεύγουν τα τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη. Σίγουρα είναι κάτι που συστήνεται για άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη ή παρουσιάζουν δυσανεξία στη γλουτένη, καθώς μπορούν να ωφεληθούν από την κατανάλωση δίαιτας ελεύθερης γλουτένης ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε αυτή.

Καιρός: Εξαιρετικά επικίνδυνο χαρακτηρίζει το φαινόμενο της Δευτέρας ο Ζιακόπουλος

Ο κορυφαίος Ελληνας μετεωρολόγος, ο Δημήτρης Ζιακόπουλος, εκφράζει με κείμενο που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του, την έντονη ανησυχία του για την επερχόμενη κακοκαιρία και τα εξαιρετικά μεγάλα ύψη νερού που δείχνουν τα καιρικά μοντέλα, ότι θα πέσουν τη Δευτέρα σε έκταση που περιλαμβάνει τη Θεσσαλία, τις Β. Σποράδες και τη Βόρεια Εύβοια.

Μετέφερε με το ΚΤΕΛ 4,5 κιλά χασίς στην Πτολεμαΐδα. Σύλληψη 38χρονου για διακίνηση ναρκωτικών

Σύλληψη 38χρονου στην Πτολεμαΐδα για διακίνηση -4- κιλών και -327- γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης

Ο ανωτέρω μετέφερε ναρκωτικά με λεωφορείο υπεραστικής γραμμής

Κάλεσμα για αιμοδοσία καλοκαιριού από τους εθελοντές αιμοδότες της «Γέφυρας Ζωής»

Στην καρδιά του καλοκαιριού και οι ανάγκες σε Αίμα είναι μεγάλες. Πριν φύγετε διακοπές Δώστε Αίμα, κάποιος το έχει απόλυτη ανάγκη, ελάτε στην αιμοδοσία της Τετάρτης 19 Ιουλίου 2017  από τις 15:30 – 20:30, (προσέλευση μέχρι 20:00), στα γραφεία του Συλλόγου, Π. Χαρίση 23.