Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Πώς οι σεισμοί καθόρισαν την τοποθεσία των ιερών τόπων της Αρχαίας Ελλάδας

Η Μεσόγειος Θάλασσα δεν είναι μόνο λίκνο πολλών πολιτισμών, αλλά και μια περιοχή επιρρεπής σε σεισμούς. Βρίσκεται στην ένωση δύο μεγάλων τεκτονικών πλακών: της ευρωπαϊκής πλάκας και της αφρικανικής πλάκας, καθώς και μερικών μικρών πλακών, συμπεριλαμβανομένης της αδριατικής πλάκας. Κατά συνέπεια, διάφορα ρήγματα διασχίζουν τη θάλασσα και τις γειτονικές εκτάσεις στην περιοχή.

Θανατηφόρο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό (μετά τα διόδια Πολυμύλου): Δύο αδέρφια, από την περιοχή της Πιερίας, οι επιβάτες του μοιραίου ΙΧΕ αυτοκινήτου

Δυο αδέρφια ήταν οι επιβάτες μοιραίου ΙΧΕ αυτοκινήτου, σε τροχαίο που σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, με τραγική συνέπεια να σκοτωθεί ο ένας και να τραυματιστεί σοβαρά ο άλλος.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στην Εγνατία οδό, μέσα στην πρώτη σήραγγα στο τμήμα μεταξύ Βέροιας και διοδίων Πολυμύλου.

Λάζαρος Μαλούτας: «Ευτυχώς υπάρχει και η Διαύγεια να αποδεικνύει του λόγου το αληθές»


Ευτυχώς υπάρχει και η Διαύγεια να αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Εκτός αν υπάρχει και άλλο …παράδοξο. Άλλο να αναρτάται στη Διαύγεια , και άλλο να συμβαίνει στην πραγματικότητα.
Ποια λοιπόν η διαφωνία για τα 19.500 €;

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει 18 κλοπές οικιών στην Πτολεμαΐδα και σε άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδας

Εξιχνιάσθηκαν -13- διαρρήξεις οικιών στην Πτολεμαΐδα και άλλες -5- σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κατερίνη και Ιωάννινα
Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος -6- ημεδαπών
Το συνολικό παράνομο όφελος από τις διαρρήξεις των οικιών ξεπερνά το ποσό των -130.000- ευρώ