Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Τα παράπονά τους στους …δημάρχους έθεσαν οι συνταξιούχοι της Κοζάνης

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ
Συναντήσεις, με τους δημάρχους και τον περιφερειάρχη, είχαν το προηγούμενο διάστημα οι εκπρόσωποι του συντονιστικού Συνταξιούχων Νομού Κοζάνης, με στόχο να θέσουν στις δημοτικές αρχές επί τάπητος, σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επί τάπητος έθεσαν ζητήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους και τα οποία σχετίζονται με τις αυξήσεις σε λογαριασμούς, αλλά και θέματα που άπτονται της υγείας.


Όπως μετέφερε, μιλώντας στο ράδιοΛόγος ο Χρήστος Ψαλίδας, εκπρόσωπος της επιτροπής συνταξιούχων, η αρχή έγινε με τον δήμαρχο Κοζάνης, στον οποίο δόθηκε μια επιστολή, στην οποία οι συνταξιούχοι βάζουν τις σοβαρές ενστάσεις τους για τη διατήρηση του τέλους 80% της αξίας του νερού και για τις αυξήσεις 5% στα δημοτικά τέλη . Επίσης, για το ίδιο θέμα έχουν προγραμματιστεί και συναντήσεις με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο, με τους κ.κ. Γκουτζηκώστα και Κύργια να τίθενται ενάντια στα μέτρα, όπως τονίζει ο κ. Ψαλίδας και αναμένουν τις θέσεις των υπολοίπων παρατάξεων. «Πιστεύω ότι θα το ανατρέψουμε αυτό, το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, δώρο της φύσης, όχι εμπόρευμα και όχι να το πληρώνουμε σαν γάλα γαϊδάρας! Μια ζωή ο λαός θα πληρώνει για το νερό και θα συνεχίσει;», λέει με έντονο ύφος ο ίδιος, λέγοντας πως ελπίζει να το δει με σοβαρότητα η δημοτική αρχή. Σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, τους απάντησαν πως είναι μόνο στα 5 ευρώ το χρόνο.

Για το δήμο Σερβίων – Βελβεντού, έθεσαν ζητήματα απομόνωσης των χωριών, που οδηγεί σε πρόβλημα συνταγογράφησης  φαρμάκων και εξέτασης από γιατρό, για τους συνταξιούχους της περιοχής. Τα εν λόγω προβλήματα είναι πραγματικά για τους κατοίκους των μικρών χωριών, με τον κ. Ψαλίδα να λέει πως υποχρεούνται να ασχολούνται με τα προβλήματα όλων των συνταξιούχων στο Νομό, και των 25.000-30.000 εξ αυτών. «Τα παράπονα στο δήμαρχο λέει η λαϊκή ρήση , για αυτό και λέμε τα παράπονά μας στους δημάρχους. Αν μας κλείσουν την πόρτα, είναι να σαν κλείνουν την πόρτα στον ίδιο τους τον εαυτό», σχολίασε σχετικά.

Επίσης, έγινε και μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, η πόρτα του οποίου είναι ανοιχτή για τους συνταξιούχους. Στο επίκεντρο τέθηκε η μονάδα φροντίδας ημέρας για τους ανθρώπους που πάσχουν από Αλτσχάιμερ. Μάλιστα μόνο στην Κοζάνη πάνω από 250 οικογένειες αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα. Η απόφαση ήταν προς τη θετική κατεύθυνση, ενώ μάλιστα θα σχεδιαστεί και μια ενημερωτική ημερίδα για το θέμα. Επίσης, έγιναν συναντήσεις και με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, αλλά και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, για το θέμα. Επίσης, τέθηκε και το ζήτημα λειτουργίας του χώρου αποκατάστασης στο Αμύνταιο, ώστε να λειτουργήσει προς όφελος των συνταξιούχων που πάσχουν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου