Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Στα δύο η τοπική κοινωνία της Αιανής για την έλευση των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Δέκα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα  από το Πακιστάν ηλικία 15-17  ετών πρόκειται να έρθουν ως το τέλος της βδομάδας στο ξενοδοχείο Ελίμεια  3, το οποίο είχε συμμετάσχει επιτυχώς σε διαγωνισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για την φιλοξενία τους. Η παραμονή τους θα είναι περιορισμένης διάρκειας, ενώ ο αριθμός τους ενδέχεται σταδιακά να αυξηθεί έως και τα 30.


Τη διαχείριση των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων θα έχει η Μ.Κ.Ο. Άρσις της Κοζάνης, η οποία και  παρευρέθηκε με στελέχη της στη λαϊκή συνέλευση της Αιανής την Κυριακή για το άνω θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» η τοπική κοινωνία δεν έχει μια ενιαία στάση για την έλευση των προσφυγόπουλων με κομμάτι αυτής να βλέπει θετικά την παραμονή τους και ένα άλλο να κρατά αποστάσεις ή και να είναι αρνητικό. Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι η έλευση των προσφυγόπουλων δεν τέθηκε ποτέ στην κοινότητα, αφού προκρίθηκε μετά από αίτημα του ξενοδόχου, του μοναδικού στη Δυτική Μακεδονία που πήρε μέρος στο διαγωνισμό του Δ.Ο.Μ.

Στη λαϊκή συνέλευση το παρών έδωσε ο αστυνομικός διευθυντής Χαράλαμπος Θεοχάρης, ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χιωτίδης και μέλη της Άρσις. Οι κάτοικοι ζήτησαν περισσότερη αστυνόμευση για την ασφάλεια της κοινότητας με την Άρσις να δηλώνει ότι 21 δικά της μέλη θα βρίσκονται εκεί καθημερινά (φροντιστές, κοινωνικοί λειτουργοί, καθηγητές).

Βλέπουμε ότι ακόμα το προσφυγικό βρίσκεται στα χέρια των Μ.Κ.Ο παρά τις όποιες προσπάθειες για το αντίθετο και τις συνέπειες αυτής της διαχείρισης σε όλη την χώρα.




Ιωάννα Παπαδημητρίου
prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου