Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Μίλησε ο καταγραφέας του Mirage 2000. Τι σκότωσε τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο

Οι αναφορές των Γάλλων που «διάβασαν» τον καταγραφέα πτήσεων του Mirage 2000, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις που έκαναν επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας για τα αίτια της πτώσης του 9 μίλια από το αεροδρόμιο της Σκύρου, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.


Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η πτώση προκλήθηκε από παραίσθηση του χειριστή. Οι Γάλλοι που εξέτασαν όλα τα στοιχεία του καταγραφέα πτήσεων, απέκλεισαν οποιοδήποτε ενδεχόμενο τεχνικής βλάβης στο αεροσκάφος.

Οι μέχρι στιγμής έρευνες , οι οποίες είναι κοντά στην ολοκλήρωσή τους έχουν αποκλείσει κι ένα ακόμη ενδεχόμενο που κάποιοι στην Πολεμική Αεροπορία είχαν αφήσει ανοιχτό.

Αυτό της υποξίας που μπορεί να είχε προκληθεί ίσως από κάποια τεχνική δυσλειτουργία σε συνδυασμό με το μεγάλο ύψος στο οποίο είχαν πετάξει για πολύ ώρα τα δύο Mirage 2000 την ημέρα της πτώσης.

Το πόρισμα αναμένεται σύντομα και θα ΄ναι απόρρητο. Η μόνη που μπορεί να ΄χει πρόσβαση στα στοιχεία της διερεύνησης θα είναι η χήρα του Γιώργου Μπαλταδώρου.

Τουλάχιστον αυτή ήταν η δέσμευση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, στην συνάντηση που είχε μαζί της αμέσως μετά από την κηδεία του Σμηναγού.





Militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου