Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Φωτιά οι τιμές των καυσίμων - Ελλάδα η 2η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη

Καίνε τις τσέπες των καταναλωτών οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα με την χώρα μας να είναι η δεύτερη πιο ακριβή χώρα στα καύσιμα στην Ευρώπη.

Σημειώνεται πως η ακριβότερη τιμή βενζίνης στην Ευρώπη σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταγράφεται στην Ολλανδία με το λίτρο να κοστολογείται στα 1,66 ευρώ ενώ η χώρα μας έρχεται δεύτερη με 1,64ευρώ το λίτρο.

Ο κίνδυνος για την υγεία που κρύβει η κατεψυγμένη πίτσα

Η κατεψυγμένη πίτσα μπορεί να αποδειχθεί βλαβερή για την υγεία σας, περισσότερο απ’ ο, τι φαντάζεστε!

Η πίτσα είναι από τους αγαπημένους «απαγορευμένους» διατροφικούς πειρασμούς. Κι αυτό, διότι ο συνδυασμός ζύμης, τυριού, αλλαντικών, σάλτσας ντομάτας σημαίνει θερμίδες, πολλές θερμίδες.

Καύσωνας σήμερα - Οδηγίες προστασίας

Καύσωνας από σήμερα Κυριακή, αλλά και τη  Δευτέρα με υψηλές θερμοκρασίες που κατά τόπους θα αγγίξουν τους 39 βαθμούς Κελσίου. Οι περιοχές που κυρίως θα πληγούν είναι η ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, όπως τονίζει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος. «Κατεξοχήν ο Ιούλιος είναι ο μήνας των υψηλών θερμοκρασιών. Είναι αναμενόμενο να σημειώνονται 38 με 39 βαθμοί Κελσίου αυτήν την περίοδο».

Ταξιδεύοντας… …με την Δήμητρα Καραγιάννη

Την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 και ώρα 9 μ.μ., στο Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας στην Κοζάνη (Βιτσίου 29), πρόκειται να πραγματοποιηθεί μία παράσταση μουσικής και λόγου που ταξιδεύει στο χρόνο και ενώνει μορφές τέχνης σε ένα παιχνίδι με τις νότες και τις λέξεις.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σε περιοχή της Κοζάνης

Χθες (21-07-2018) το βράδυ σε περιοχή της Κοζάνης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 72χρονος ημεδαπός με συνεπιβάτες τρείς ημεδαπές, ηλικίας 81, 84 και 85 ετών, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 70χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της 81χρονης και της 85χρονης και τον τραυματισμό των υπολοίπων.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης.

Σιατίστης Παύλος: ''Υπάρχουν επιτέλους όρια''

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης
 κ. Παύλου

Ἐδῶ καί καιρό κάνω ὑπομονή παρόλο πού νιώθω πικρία καί θλίψη. Ἐδῶ καί καιρό προσπαθῶ νά μήν γράψω αὐτό τό κείμενο.