Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Δήμος Κοζάνης: Από τη Δευτέρα 30 Ιουλίου έως και την Τρίτη 31 Ιουλίου, οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στις δομές της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας Δήμου Κοζάνης μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ, όπως είθισται να ονομάζεται το πρόγραμμα για το έτος 2018-2019, ξεκινούν από την Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 έως και την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 (ωράριο δομών).

Νέο βίντεο σοκ από την πυρκαγιά στο Μάτι: Στοιβαγμένοι στα βράχια περιμένουν τη διάσωσή τους

Ακόμα ένα συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, απεικονίζει την κατάσταση που επικρατούσε στο λιμανάκι στο Μάτι το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιούλη, οπότε και η πύρινη λαίλαπα έπληξε την περιοχή.

Τραγικές ανθρώπινες ιστορίες που γράφτηκαν μέσα στις φλόγες.

Εκεί που το μυαλό σταματά..

Η αλήθεια των αριθμών είναι αβάσταχτα σκληρή και κυνικά απρόσωπη. Κι είναι πάντα αυτό που μένει, έπειτα από μία τεράστια καταστροφή, όπως αυτή που συντελείται αυτές τις ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Απαράλλακτος στον χρόνο, όταν ολοκληρωθούν οι αυτοψίες και καταμετρήσεις, ο θλιβερός αριθμός είναι αυτός που αποτυπώνει διαχρονικά το μέγεθος της τραγωδίας, και κάνει μετρήσιμο μέγεθος αυτό που στην πραγματικότητα δεν μπορεί να μετρηθεί: την απώλεια.

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες

Την αναλυτική μοριοδότηση του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στους ΟΤΑ προβλέπει η απόφαση που εκδόθηκε και ουσιαστικά αποκαλύπτει το ποιοι έχουν προβάδισμα.
Οι ωφελούμενοι του ΟΑΕΔ και της νέας κοινωφελούς εργασίας στους δήμους κατατάσσονται σε πίνακες κατά κλάδο και ειδικότητα με βάση τα ακόλουθα κριτήρια επιλογής και κατάταξης:

«Έναστρες μουσικές αφηγήσεις» στην αυλή της Αρχαιολογικής Συλλογής Κοζάνης

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Εν νυκτί…», με θεματική τις ιστορίες της νύκτας, που διοργανώνει από τις 28 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2018 το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Δ/νσης Αρχ/κών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΑ, με στόχο μεταξύ άλλων την εναλλακτική προσέγγιση των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, η ΕΦΑ Κοζάνης διοργανώνει και σας προσκαλεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αυλή της Αρχαιολογικής Συλλογής Κοζάνης την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018.