Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Για ακόμα μία χρονιά άναψε στην Κοζάνη η φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας

Για ακόμα μία χρονιά άναψε στην Κοζάνη, και συγκεκριμένα στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, η φλόγα της αγάπης, της εθελοντικής αιμοδοσίας, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου.

Από Τρίτη η ραγδαία αλλαγή του καιρού με ισχυρούς βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας

Ραγδαία αναμένεται να είναι η αλλαγή του σκηνικού του καιρού από την Τρίτη με ισχυρούς βοριάδες και λίγες τοπικές βροχές ενώ στη συνέχεια, όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, οι ριπές των ανέμων θα αγγίζουν τα 9 μποφόρ και οι βροχοπτώσεις θα απασχολήσουν κυρίως περιοχές των ανατολικών ηπειρωτικών τμημάτων και του νότιου Αιγαίου.

Φθινοπωρινή ισημερία: Γιατί δεν είναι ακριβώς ίση η διάρκεια μέρας και νύχτας

Οι κάτοικοι του βορείου ημισφαιρίου υποδέχθηκαν και επισήμως σήμερα το φθινόπωρο με την έλευση της φθινοπωρινής ισημερίας, ενώ ταυτόχρονα στο νότιο ημισφαίριο ξεκινά η άνοιξη.
Κατά τη διάρκεια της ισημερίας μέρα και νύχτα διαρκούν 12 ώρες, μόνο στη θεωρία όμως, καθώς η «μοιρασιά» δεν είναι τόσο ίση. Παρακάτω δίνονται οι απαντήσεις τόσο στο γιατί συμβάνει αυτό, όσο και σε άλλα ερωτήματα σχετικά με την φθινοπωρινή ισημερία.

Ζάεφ: Όλοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει ένας μακεδονικός λαός και μία μακεδονική γλώσσα

Προκαλεί με  ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, αναφερόμενος στα μηνύματα στήριξεις από Μάικ Πενς όσο και ο Εμανουέλ Μακρόν.
Όπως τονίζει στην ανάρτησή του, τόσο ο Μάικ Πενς όσο και ο Εμανουέλ Μακρόν «επιβεβαιώσαν ότι έχουμε ένα κράτος, έναν «μακεδονικό» λαό και μια «μακεδονική γλώσσα» που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο».

Πότε θα πληρωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Εγκρίθηκε με απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», η μεταφορά της προβλεπόμενης πίστωσης προκειμένου να καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.