Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Δημοψήφισμα πΓΔΜ: Νίκησε η αποχή - αποδοκιμασία Ζάεφ

Πληθαίνουν τα εμπόδια ως προς την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ, το οποίο δυσκολεύει την θέση της κυβέρνησης Ζάεφ, αντί, όπως ελπιζόταν, να διευκολύνει τους χειρισμούς της.

ΠΓΔΜ: Χαμηλή προσέλευση στις κάλπες για ναι ή όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε χαμηλά επίπεδα κινείται η συμμετοχή στο δημοψήφισμα σχετικά με την συμφωνία για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της ΠΓΔΜ, τις δύο πρώτες ώρες της ψηφοφορίας, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 2,45%.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κοζάνη και έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ (αστικών) λόγω Εμποροπανήγυρης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά την ετήσια εμποροπανήγυρη στην περιοχή «Νιάημερο» από την 14:00΄ ώρα της 28-09-2018 έως την 01:00΄ ώρα της 03-10-2018, ως εξής:
α. Τον αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας της Ε.Ο. 3 Κοζάνης-Φλώρινας (περιοχή Νιάημερου) στο ρεύμα κυκλοφορίας από Φλώρινα προς Κοζάνη, από την Χ/Θ 1+500,00 (θέση Κλιούγκι) έως την Χ.Θ. 0+ 000,00 (κυκλικός κόμβος Τρίκου) λόγω πεζοδρόμησης της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας.

Το drone της θεομηνίας – Οι βάρκες στη στεριά, οι δρόμοι διαλυμένοι και τα σπίτια πλημμυρισμένα – video

Ο μεσογειακός κυκλώνας σάρωσε το Άργος και τη Νέα Κίο. Το πρώτο φως της ημέρας δείχνει τις εικόνες καταστροφής...
Ο κυκλώνας Ζορμπάς σήκωσε τον ποταμό Ξεριά και σάρωσε το Άργος. Σπίτια πλημμύρισαν, δρόμοι διαλύθηκαν και άνθρωποι στη Νέα Κίο εγκλωβίστηκαν. Το πρώτο φως της ημέρας αποτυπώνει τις εικόνες καταστροφής που άφησε πίσω η κακοκαιρία.

Ενημέρωση της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων

Λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, που εκδηλώνονται ή προβλέπεται να εκδηλωθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει εκδώσει ήδη ανάλογες εντολές και οδηγίες για λήψη αυξημένων μέτρων τροχαίας και επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρμοδίων Υπηρεσιών, ώστε να παρέμβουν ή να συνδράμουν όποτε χρειαστεί.

Εμείς που γεννηθήκαμε στην Κοζάνη γύρω από το 1960

 του Παναγιώτη Τσιούκρα

Δεν γεννηθήκαμε σε εξειδικευμένες μαιευτικές κλινικές και περάσαμε, σχεδόν όλοι,  ανεμοβλογιά, ιλαρά, μαγουλάδες κ.λ.π.

Τα σπίτια μας είχαν δάπεδα από μωσαϊκό, ή ξύλο στα δωμάτια και ζεσταινόμασταν με σόμπες που έκαιγαν  ξύλα & κάρβουνα. Τα τρόφιμα διατηρούνταν αρχικά σε «φανάρια» και στη συνέχεια σε παγωνιέρες με πάγο από το ΨΥ.ΠΑ.ΚΟ., ενώ τα γάλατα τα μεταφέραμε σε «μπακράτσια».