Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

25 Νοεμβρίου: Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η Ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006 .
Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης (ψυχολογικής, σωματικής, σεξουαλικής και συναισθηματικής), διώκεται από το Νόμο.
Αν γνωρίζετε κάποιον που είναι θύμα εκφοβισμού, μην φοβηθείτε να το πείτε σε ένα γονέα, φροντιστή, φίλο, δάσκαλο, αστυνομικό ή κάποιον άλλο που εμπιστεύεστε.

Οι τροφές που μπορεί να σας προκαλέσουν πόνο

Οταν οι αρθρώσεις γίνουν δύσκαμπτες και διογκωθούν, ο πόνος μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή και με την παραμικρή κίνηση. Από το να πιάσει κανείς ένα στιλό μέχρι να πάει μια βόλτα το σκύλο του. Εάν γνωρίζετε το συγκεκριμένο συναίσθημα, είστε πιθανώς ένας στους πέντε ενήλικες που πάσχετε από αρθρίτιδα.

Γιατρός φέσωσε τον ΕΟΠΥΥ με 6 εκατ. ευρώ με παράνομες συνταγές

Μια απίστευτη περίπτωση παράνομων συνταγογραφήσεων είδε το φως το δημοσιότητας καθώς ένας γιατρός δημοσίου νοσοκομείου φέρεται να έχει χρεώσει τον ΕΟΠΥΥ με πάνω από έξι εκατομμύρια ευρώ από το 2015 έως το 2017!

Επίδομα ενοικίου 2019: Ποια τα εισοδηματικά κριτήρια - Επιδότηση «ανάσα» έως και 200 ευρώ

Επίδομα ενοικίου 2019: Επιδότηση ενοικίου από 70 ευρώ έως και 200 ευρώ το μήνα για 300.000 οικογένειες θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2019.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, το ποσό του επιδόματος στέγασης για τα νοικοκυριά που πληρούν τα κριτήρια, ορίζεται, ως ακολούθως:

«Πόρτα εξόδου» για 3.000 υπαλλήλους ΔΕΚΟ

Κοντά στην έξοδο από τον εργασιακό βίο βρίσκονται περίπου 3.000 εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ που έχουν μεταφερθεί στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας.

Πληρώνεται αυτή την εβδομάδα το επίδομα παιδιού

Αυτή την εβδομάδα θα δουν στους δηλωμένους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι την 5η δόση από το επίδομα παιδιού, που πληρώνει ο ΟΠΕΚΑ. Αυτό συγκεκριμένα θα γίνει την Τρίτη στις 27/11 ενώ οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα από την Τετάρτη 28/11.

Έκτακτη προειδοποίηση: Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία διαρκείας

Ο μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί: Βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη θα σαρώσουν την Ελλάδα από την Κυριακή.
Κακοκαιρία διαρκείας έρχεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες.

Εορτές της Αγίας Αικατερίνης και του Οσίου Στυλιανού στην Κοζάνη

Την Κυριακή 25η Νοεμβρίου 2018, εορτή της Αγίας Αικατερίνης της μεγαλομάρτυρος, πανηγυρίζει το ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου Κοζάνης.
Οι πανηγυρικές ιερές ακολουθίες, στις οποίες θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτωνας, θα τελεσθούν στον Ιερό Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου θα εκτίθεται προς προσκύνηση τίμιο λείψανο της Αγίας Αικατερίνης.