Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Eτήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Γραμμάτων &Τεχνών Κοζάνης – Αγγελής Πολυνείκης: “Τα τελευταία χρόνια ο Σύνδεσμος λειτουργεί χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση από Δήμο και Περιφέρεια”

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, η ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λαογραφικού Μουσείου της πόλης. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης έγινε ένας απολογισμός πεπραγμένων του Συνδέσμου, τέθηκε προς έγκριση ο προϋπολογισμός για το 2019, ενώ συζητήθηκαν και διάφορα θέματα που απασχολούν το Σύνδεσμο.





Αναφερόμενος στις δράσεις της προηγούμενης χρονιάς, καθώς και στους στόχους για το νέο έτος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Αγγελής Πολυνείκης, επισήμανε πως το 2018 πραγματοποιήθηκαν πολλά θετικά βήματα.
“Κάθε μέρα οι άνθρωποι μας φέρνουν ανεκτίμητους θησαυρούς, τους οποίους έχουμε στα μπαούλα τους και φροντίζουμε να τους συντηρούμε και κάποια στιγμή να τους εκθέσουμε. Έχουμε έρθει σε συνεργασία με το Δήμο και την περιφέρεια για να δημιουργήσουμε μια προγραμματική σύμβαση ώστε να έχουμε κάποια χρήματα από τους φορείς αυτούς” δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Πολυνείκη, τα τελευταία χρόνια, ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης λειτουργεί χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση από το Δήμο και την Περιφέρεια. “Κατορθώσαμε με δικές μας δυνάμεις, όλο το διοικητικό συμβούλιο είναι κάθε μέρα εδώ, να ανοίγουμε το Μουσείο όλες τις μέρες του χρόνου, εκτός απόγευμα Σαββάτου και Κυριακής, και, βέβαια, όταν χρειαστεί ερχόμαστε και το βράδυ”.
 Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πρόβλημα συντήρησης και αναμένεται η απάντηση του Δήμου και της Περιφέρειας σχετικά με το αίτημα που υποβλήθηκε για οικονομική στήριξη, προκειμένου να λυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

Λίγο πριν την έναρξη της συνέλευσης, ο Σύνδεσμος έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του.

  '  '



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου