Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Δύο εκατομμύρια σε κίνδυνο φτώχειας - Ο κοινωνικός αποκλεισμός παραμένει εφιάλτης

Ένα στα τρία άτομα – ποσοστό 31,8% – στη χώρα μας βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με την έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 763.174 σε σύνολο 4.125.263 νοικοκυριών και τα μέλη τους σε 1.954.400 στο σύνολο των 10.542.856 ατόμων του πληθυσμού της χώρας.

Ένας στους τρεις εργαζόμενους αμείβεται με μισθό 391,9 ευρώ

Ο μέσος μισθός για όσους εργάζονται με πλήρη απασχόληση μειώθηκε κατά 1,23% σε διάστημα ενός έτους, ενώ ένας στους εργαζόμενους απασχολείται με σύμβαση μερικής απασχόλησης και απολαβές που φτάνουν τα 391,92 ευρώ.

Ακρινή και Ανάργυροι: Δύο χωριά αναζητούν ένα καλύτερο αύριο

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται από τον νόμο για την προστασία της βιοποικιλότητας που, μεταξύ άλλων προέβλεπε και τη μετεγκατάσταση των «λιγνιτικών» χωριών της Ακρινής και των Αναργύρων στη Δυτική Μακεδονία. Οι κάτοικοι όμως είναι ακόμα εκεί.

Τέλος Αυγούστου τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ: Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Τέλος Αυγούστου θα εκδοθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και πάνω από 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 2,9 δισ. ευρώ. Το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει για άλλη μια χρονιά σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους με μεσαία ακίνητη περιουσία. Μόνο για τον φόρο εισοδήματος και τον φετινό ΕΝΦΙΑ ο λογαριασμός της Εφορίας είναι και φέτος βαρύς για τους φορολογούμενους καθώς υπερβαίνει τα 6 δισ. ευρώ.

Αγία Κυριακή: Η Μεγάλη Αγία που διώχνει την κατάθλιψη

Αγία Κυριακή: Στις 7 Ιουλίου η Εκκλησία εορτάζει και τιμά την ιερή μνήμη της αγίας μεγαλομάρτυρος Κυριακής. Η αγία Κυριακή είναι από τα ιερά θύματα των τελευταίων αρχαίων διωγμών της Εκκλησίας. Μαρτύρησε στα χρόνια του Διοκλητιανού, που βασίλεψε από το 284 ως το 305. Οι αρχαίοι διωγμοί είναι από τις ενδοξότερες ημέρες στη ζωή της Εκκλησίας, αλλά και κάθε διωγμός, γιατί είναι αλήθεια ότι η Εκκλησία πάντα διώκεται.